Illustratie van de traditionele verkoper die alleen zijn of haar eigen product kan adviseren versus de Affluent adviseur die alle producten in de markt analyseert

5 Tips om de juiste financieel adviseur te vinden

Als u op zoek bent naar een adviseur die u kan begeleiden met het nemen van financiële beslissingen zijn er een aantal aspecten waarop u ze kunt selecteren. Hieronder 5 tips.

1. Onafhankelijkheid

Laat u zich liever adviseren door een verkoper of door een onafhankelijke adviseur? Vraag daarom altijd wat het verdienmodel van de adviseur is.

2. Toezicht

Op dit moment zijn er vele “financieel” adviseurs werkzaam die aan “coaching” doen. Het is raadzaam om te controleren of ze onder toezicht staan van de Autoriteiten Financiële Markten (AFM). U kunt hiervoor het register raadplegen op www. afm.nl.

3. Kosten

Kosten beïnvloeden uiteindelijk het resultaat van uw beleggingen. De kosten moeten fair zijn. Natuurlijk zal er waarschijnlijk een verband bestaan tussen de kwaliteit van het advies en de kosten. Helaas weten we uit ervaring dat dat echter niet altijd de situatie is.

4. Veiligheid

Normaal gesproken kan uw adviseur niet over uw gelden beschikken. Dit is echter niet het geval indien u iemand een machtiging geeft of, nog erger, uw pincode. Laat uw vermogen beheren door een (onder toezicht van de AFM staande) vermogensbeheerder dan staat uw vermogen veilig!

5. Continuïteit

Er wordt veel gesproken over de continuïteit bij een onafhankelijke vermogensadviseur. Natuurlijk is het zo dat bij een grootbank iemand uw adviseur kan opvolgen. De kans dat u dat al meerdere malen heeft meegemaakt is zeer waarschijnlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Illustratie van Affluent adviseur Jan Roelof Boerlage zonder achtergrond

Jan Roelof Boerlage

Als private banker was Jan Roelof bij ABN Amro verantwoordelijk voor de Nederlandse Private Banking markt. Nu is Jan Roelof zelfstandig private wealth manager, als generalist bewaakt hij de belangen van zijn cliënten.