Financieel Plan Lite

Tijdens de borrel van één van onze kennissessies ontstond een idee. Een eenvoudig financieel plan dat meteen inzicht geeft in uw (toekomstige) financiële mogelijkheden.

Dit idee is samen met een selecte groep financiële planners doorontwikkeld tot de tool ’Financieel Plan Lite’ en is beschikbaar voor de bij Affluent aangesloten vermogensmanagers.

Financiële Planning als een service

Zoals de naam het al zegt is de tool een beknopte versie van het uitgebreide financieel plan. De tool geeft inzicht in de zaken waar het de cliënt meestal om te doen is. Zo ontdek je eenvoudig of het plan om vervroegd met pensioen te gaan haalbaar is, of wat je kan doen om dit haalbaar te maken. Naast de aantrekkelijke visuele presentatie zit de tool vol slimmigheden. Zo bereken je direct de impact van een ander beleggingsprofiel voor je doel.

Eén van de uitgangspunten was ‘Financiële Planning als een service’. De cliënt heeft na een jaar behoefte aan een update van zijn situatie, maar zit niet te wachten op een nieuw, uitgebreid plan. Met Financieel Plan Lite bieden wij hier de oplossing voor. Het plan wordt in onze beveiligde omgeving opgeslagen en is eenvoudig te updaten, wanneer je maar wilt. Je hoeft alleen de veranderingen met je cliënt door te nemen, vervolgens rolt de rapportage automatisch uit de tool.

“De cliënt weet waar zij of hij aan toe is met het Financieel Plan Lite.”

Roadmap

Zoals je gewent bent van ons, leveren wij de software op in verschillende fases. Wij betrekken de gebruikers graag zo vroeg mogelijk in het proces om de tool te optimaliseren.

Wij zijn verheugd te melden dat de eerste fase, de ‘gesloten soft launch’, beschikbaar is voor onze vermogensmanagers. De route die we afleggen:

  1. Gesloten soft launch: de eerste versie is beschikbaar voor de bij Affluent aangesloten vermogensmanagers. Het doel is om de tool uitvoerig te testen en feedback te verzamelen voor de volgende fase.
  2. Alfa release: in deze fase verwerken we feedback uit de eerste fase en maken we de koppeling met het vermogensplan van de client. Zo wordt de benodigde data automatisch uitgelezen.
  3. Beta release: in de beta release lanceren we het Financieel Plan Lite zoals we die voor ogen hebben. Om de tool compleet te maken voegen we de mogelijkheid toe om economische scenario’s te simuleren.

De tool is bedoeld voor cliënten die behoefte hebben aan financieel overzicht, maar niet zitten te wachten op een uitgebreid financieel plan. De cliënt weet waar zij of hij aan toe is met het Financieel Plan Lite.

Over Affluent
Met Affluent bouwen we aan de fundering van een lange termijn platform voor New-school Private Banking. Ons doel is simpel: de cliënt voorzien in haar of zijn behoeften.

Affluent team

Aflluent haalt met innovatieve tools en onafhankelijke adviseurs het beste uit uw vermogen.