Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Alternatieve beleggingen

Alternatieve beleggingen zijn beleggingen die geschikt zijn voor een specifieke groep beleggers.

Zoals gezegd niet voor iedereen. Maar als het past is het een mooie aanvulling op een effectenportefeuille. 

Alternatieve beleggingen, Alternatieve beleggingen

Investeringen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Dit kan onder andere investeringen omvatten in start-ups, durfkapitaalfondsen, buy-outfondsen en directe investeringen in particuliere ondernemingen.

Hedgefondsen

Actief beheerde beleggingsfondsen die verschillende strategieën toepassen, zoals long/short-posities, arbitrage, en markt neutrale strategieën. Hedgefondsen hebben vaak meer flexibiliteit in hun beleggingsaanpak.

Onroerend Goed

Investeringen in vastgoed, waaronder residentiële, commerciële, industriële en andere vastgoedcategorieën. Dit kan zowel directe aankoop van eigendommen als beleggingen in vastgoedfondsen omvatten.

Grondstoffen

Beleggingen in fysieke grondstoffen zoals goud, zilver, olie, landbouwproducten, evenals beleggingen in grondstoffenfondsen en termijncontracten.

Private Debt

Leningen verstrekt aan niet-beursgenoteerde ondernemingen. Dit kan bijvoorbeeld leningen aan kleine bedrijven, leningen voor durfkapitaalfinanciering of leningen voor fusies en overnames omvatten.

Venture Capital

Investeringen in startende bedrijven met hoog groeipotentieel. Venture capital-investeerders verstrekken financiering in ruil voor aandelen in het bedrijf.

Kunst en Zeldzame Voorwerpen

Beleggingen in kunstwerken, antiek, zeldzame collecties en andere niet-traditionele verzamelobjecten.

Cryptocurrencies

Digitale of virtuele valuta, zoals Bitcoin en Ethereum, die gebruikmaken van cryptografie voor beveiliging en gedecentraliseerd zijn vanuit een centrale autoriteit.

v

Stephan Christophe

Affluent Vermogensadviseur

Soms gaan een hobby en beleggen samen. Ik heb een relatie die als kunstliefhebber een geweldige verzameling heeft opgebouwd. Het belangrijkste doel was om er gewoon van te genieten. Vele jaren later blijkt het eveneens een prima belegging te zijn geweest.

Lees hier mijn blog over alternatieve beleggingen.

Alternatieve beleggingen, Alternatieve beleggingen

Spreken verschillende

strategieën u aan?

Bij Affluent werken we met de zogenaamde core satellite strategie. Deze strategie bestaat uit een kernportefeuille aangevuld met verschillende (alternatieve) beleggingen. Deze laatste beleggingen vormen de satellieten

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. "In 7 stappen naar een passende vermogensbeheerder"  beschrijven wij eenvoudig de stappen die u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het is de basis voor onze dienstverlening.

Alternatieve beleggingen, Alternatieve beleggingen

Altijd een adviseur in de buurt

Affluent heeft meerdere vestigingen in Nederland. Kijk voor de verschillende locaties.