Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Alternatieve belegging: diverse webinars

03-10-2021 | Jan Roelof Boerlage

Met de huidige extreem lage rente en de fors herstelde beurzen krijgen wij steeds meer vragen over de mogelijkheden van een alternatieve belegging. Omdat wij gemerkt hebben dat de kennis hieromtrent bij menigeen relatief gering is organiseren wij in het laatste kwartaal van 2021 diverse webinars met interessante externe sprekers.

Het aanbod van alternatieve beleggingen is zeer divers en daarom ook zijn de mogelijkheden vaak niet of moeilijk met elkaar te vergelijken. De ene alternatieve belegging is namelijk de andere niet.

Kenmerken van een alternatieve belegging

Alternatieve investeringen hebben vaak één of meerdere van de volgende beperkende kenmerken:

  • Als eerste is de verhandelbaarheid vaak beperkter dan bij een traditionele belegging;
  • En als u vervolgens wenst te verkopen is de prijsvorming niet altijd even transparant;
  • En de aankoopkosten zijn vaak bovengemiddeld.

Het grote voordeel van dergelijke beleggingen is dat ze vaak anders reageren dan de traditionele beleggingen. Met andere woorden als de effectenbeurzen dalen kunnen alternatieve beleggingen juist gaan stijgen. En doordat de risico’s soms hoger liggen dan bij de traditionele beleggingen kunnen de rendementen ook beduidend hoger zijn.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat alternatieve investeringen alleen maar hoge risico’s met zich meebrengen. En met risico’s bedoelen ze dan met name de kans op verlies. Ja, deze beleggingen zijn er, maar er zijn ook mogelijkheden waarbij de risico’s relatief beperkt of gemiddeld zijn. Bij sommige alternatieve beleggingen is de risicometer van de AFM beschikbaar. Deze geeft een goede indicatie van de risico’s van de belegging.

Het is jammer dat consumenten soms al een mening hebben over een investering zonder de achtergrond echt te doorgronden.

De geplande webinars

Voor het komend kwartaal hebben wij meerdere webinars gepland. Het doel van deze webinars is om u te informeren over een specifieke vorm van alternatieve beleggingen. Mocht een propositie u aanspreken dan is het belangrijk om altijd met een adviseur in gesprek te gaan om te beoordelen of deze propositie ook werkelijk bij u past.

U heeft nu al de mogelijkheid om een plek te reserveren voor één van de webinars. Kijk hier voor het actuele aanbod:

Overzicht webinars

Recentelijk heeft Stephan Christoph in een blog uitgebreid beschreven wat alternatieve beleggingen eigenlijk zijn. Interessant als u uw kennis verder wenst te verdiepen. Lees hier zijn verhaal.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer