Illustratie van Affluent adviseur Marcel Hup, specialist in vermogensadvies

Uitgelicht: Affluent adviseur Marcel Hup

Of het nu gaat om aandelen, obligaties, vastgoed, opties, trackers, fondsen of crypto’s; Marcel kan u er van alles over vertellen. Als zelfstandig adviseur biedt hij u persoonlijke aandacht en maatwerk. We stellen hem graag aan u voor!

Marcel wat heeft jou doen besluiten om in het midden van je succesvolle carrière aan het zelfstandig ondernemerschap te beginnen?

Ruim 23 jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt bij ABNAMRO MeesPierson. De belangrijkste reden dat ik gekozen heb voor het zelfstandig ondernemerschap is dat banken in het algemeen steeds meer in standaardoplossingen zijn gaan denken en handelen. Als beleggingsspecialist kon en mocht ik maatwerk leveren en had ik frequent contact met mijn cliënten. Dit is de laatste jaren omgeslagen in standaard pakketten met weinig persoonlijk contact. Voor standaard vermogensoplossingen zijn er enorm veel goede vermogensbeheerders in Nederland die werken tegen zeer concurrerende tarieven. In mijn rol als vermogensregisseur ga ik mijn cliënten weer bieden wat zij de afgelopen jaren langzaam zijn kwijtgeraakt: persoonlijke aandacht en maatwerk, maar nu vanuit een onafhankelijke positie. Houdt mijn cliënt liever zelf de handen aan het roer, dan kunnen zij gebruik maken van mijn kennis en expertise als beleggingscoach.

Als je terugkijkt op je tijd bij de bank, wat ga je nu anders doen?

Iedere cliënt heeft zijn eigen verhaal, wensen en doelen voor nu en in de toekomst. Ik vind dat je de dienstverlening moet aanpassen op de cliënt, en niet andersom. Dat is dus wat ik anders ga doen.

De snel veranderde wereld, internet en digitalisering leiden ertoe dat cliënten het overzicht over hun financiën verliezen en daardoor niet meer scherp zijn. Ik wil een vertrouwenspersoon zijn die voor hun het overzicht bewaakt, ze adviseert en begeleidt bij belangrijke financiële keuzes.

Wat zijn de belangrijkste werkzaamheden die je voor jouw cliënten verricht?

Zoals hiervoor al gezegd hoor ik graag van mijn cliënten wat zij van mij verwachten. Voor de één is dat het zoeken naar de juiste vermogensoplossing of beheerder, voor de ander kan dat zijn een vorm van ondersteuning en coaching voor de beleggingsportefeuille of financiële administratie.

Wat versta je precies onder vermogensregie?

Vermogensregie betekent voor mij het bieden van passende vermogensoplossingen, overzicht en inzicht, nu en naar de toekomst. Hoe cliënten er nu naar kijken is over 10 jaar waarschijnlijk anders. Aan de hand van een vermogensplan stuur ik bij als dit nodig is. Altijd zorgen voor balans, rust en gemak.

“Als duidelijk wordt dat u uw doel niet bereikt, verander dan niet uw doel maar uw aanpak.”

Hoe kun jij de beste vermogensbeheerder selecteren? En wat is überhaupt de beste?

Voor het selecteren maak ik gebruik van de systemen van Asset Measurement. Zij meten doorlopend vermogensbeheerders (zowel banken als zelfstandig beheerders) op kwaliteit, rendement, kosten en risico. Vermogensbeheerders die niet transparant zijn in hun cijfers komen niet voor in mijn bestand.

De beste vermogensbeheerder is die beheerder die past bij mijn cliënt. Alleen de focus hebben op rendement of kosten is te kortzichtig. Je moet ook kijken met welk risico dit gepaard gaat en welke service je krijgt voor die prijs. Hiernaast kan een cliënt de voorkeur hebben voor een bepaalde beleggingsstijl; bijvoorbeeld actief of passief, duurzaam, groei of dividend.

Waarom heb je de keuze gemaakt om je bij Affluent aan te sluiten?

Affluent heeft een heldere visie en de missie om het gat dat anderen laten vallen in te vullen. Het geeft mij de ruimte mijn cliënten weer de dienstverlening te bieden zoals zij dat graag willen: persoonlijk en onafhankelijk tegen een eerlijke prijs. Met deze krachtige partij in mijn rug en de expertise van mijn collega’s kan ik weer maatwerk leveren waar cliënten recht op hebben. Hier krijg ik weer volop energie van.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen bij Affluent?

Ten eerste zal ik mijn verplichte certificeringen op orde moeten houden. Iedere drie jaar worden hiervoor per certificering examens afgenomen. Doorlopend volg ik de ontwikkelingen op mijn vakgebieden via permanente educatie zodat ik altijd up-to-date ben. Verder zijn er meerdere professionals in diverse vakgebieden actief voor Affluent. Door kruisbestuiving en kennisbijeenkomsten verbreden wij onze kennis.

financieel adviseur

Affluent team

Aflluent haalt met innovatieve tools en onafhankelijke adviseurs het beste uit uw vermogen.