Klinkt een beetje raar deze titel. Want als je eerlijk bent naar jezelf, moet het altijd jouw kwartaal zijn. Zoals ik bij de bank in het nieuwe jaar vaak hoorde, dit wordt het jaar van de klant. Ik dacht dan altijd, voor wie deed ik mijn werk voorheen dan. Helaas verloor de bank vaak door interne aangelegenheden de klant uit het oog.

Dit is inmiddels goed zichtbaar. Kantoren worden in rap tempo gesloten en bereikbaarheid is veelal online of via een centraal nummer. Als klant ben je een nummer en het persoonlijke is vaak al helemaal ver te zoeken.

Dit is voor mij een reden om mij per januari 2023 aan te sluiten als Vermogensadviseur bij Affluent. Als vermogensbegeleider van je cliënten bij Affluent sta je weer naast de klant. Je verdiept je echt in hun situatie en als er praktische vragen zijn, dan help je de cliënten daarmee en verwijs je ze niet naar de website of de app.

Verbinding

Ja, we worden steeds digitaler en alles gaat sneller, je kan daardoor meer en je moet ook meer. Je moet overal aan meedoen en je moet alles goed doen. Maar worden we daar ook gelukkiger van. Nee, de eenzaamheid neemt toe, het aantal mensen met een burn-out blijft groeien en we worden ongemerkt steeds egoïstischer.

We zijn de verbinding aan het verliezen met elkaar. En deze verbinding is juist zo belangrijk om verder te komen, dan doe je het samen, sta je sterker en kom je tot de beste ideeën en oplossingen. En in deze verbinding kan en mag je je twijfels en zorgen bespreken. Dit zorgt er vaak voor dat je nieuwe inzichten geeft aan de ander en je nieuwe inzichten terugkrijgt, wat leidt tot het beste resultaat.

Vertrouwen

Dit geldt zeker ook als het gaat om je vermogen. Naast de verbinding gaat het ook om vertrouwen. Vertrouwen in de persoon die je het advies geeft, het vertrouwen dat je rechtstreeks bereikbaar bent, het vertrouwen dat er wordt doorgepakt waar nodig. Want een beslissing nemen en dan ook uitvoeren vraagt soms even wat extra ondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld zijn als gaat om te starten met beleggen of het wijzigen van vermogensbeheerder, maar ook het laten opmaken van je testament of levenstestament. Als persoonlijk adviseur ondersteun ik je bij de contacten met de vermogensbeheerder, notaris, accountant, fiscalist en ga ik desgewenst mee naar de afspraken.

Deze extra services zorgen ervoor dat je als cliënt tijdig de juiste stappen zet om de doelen te behalen of bij te stellen. En niet te vergeten dat je hiermee een echte vertrouwensrelatie opbouwt. En zo’n trusted advisor, dat is toch wat jij als cliënt verdient.

Onafhankelijk

Wat ik verder belangrijk vind bij financieel en vermogensadvies, is de onafhankelijkheid. Onafhankelijk, omdat ik cliënten in contact kan brengen met diverse partijen en aanbieders van vermogensbeheer. Onafhankelijk, omdat het voor mij niet van belang is of er belegd wordt en met welk bedrag er wordt geïnvesteerd. Ik wil mijn klanten op passende wijze adviseren over hun vermogen, zonder enige belemmering van achterliggende doelen van de organisatie. Je betaalt een vooraf afgesproken vast tarief.

Aandacht

De belangrijkste reden voor mij om mij aan te sluiten bij Affluent is dat ik weer tijd heb om aandacht te besteden aan mijn relaties. Geen tweehonderd relaties zoals bij de bank, maar enkele tientallen. Daardoor kan ik echt weer de verbinding aangaan. Ik ben vooral geïnteresseerd in het verhaal achter de persoon of personen. Wat beweegt iemand? Wat maakt dat hij of zij staat waar die nu staat? Welke keuzes gingen daar vooraf? Hoe kijkt deze persoon naar de toekomst? Juist met deze gesprekken krijg je verbinding en ook een goed beeld van iemand. Dan begrijp je ook beter hoe iemand met zijn vermogen wil omgaan en kan je adviseren op basis van de persoon.

Ik wens iedereen een mooi jaar en ga vooral weer het gesprek aan met elkaar. Je weet nooit wat voor moois daaruit ontstaat.

René Speelman

Associated Partner Affluent

rene@affluent.nl