Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Vermogensbeheer Selectie

Dat verdient zich meestal snel terug

De juiste vermogensbeheerder selecteren is een grote uitdaging. Er zijn veel adviseurs die u hierbij willen helpen. Sommige vermogensbeheerders suggereren het altijd beter te doen dan de markt. Moet ik nu zelf beleggen of moet ik het overlaten aan een specialist? Is de specialist nu slechts een verkoper van beleggingsproducten of een echte adviseur?

Met meer dan 125 actieve partijen in Nederland is het een hele uitdaging om de beste partij voor u te vinden. Ten eerste hebben ze allemaal verschillende strategieën. Ten tweede verschillen de partijen enorm in achtergrond. Ook is de kostenstructuur zeer uiteenlopend.

Het selecteren van een vermogensbeheerder is een vak apart.

 

Drie belangrijke meetbare criteria

vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Rendement

Rendement is een belangrijk selectiecriterium. Maar rendement zegt niet alles.
vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Risico

Naast rendement gaat het om het beheersen van risico’s, zeker in dalende markten.

vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Kosten

Kosten mogen niet leidend zijn maar het is duidelijk dat deze het rendement direct beïnvloeden.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Transparant

100% onafhankelijk

Laten we helder zijn. Affluent krijgt geen vergoedingen van een vermogensbeheerder of bank, daarom hebben wij ook geen enkel belang dat u voor een bepaalde partij kiest.

Sterker nog, ook als u niet gaat beleggen, vinden wij dat prima.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In “Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen”  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening. 

vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Blogs over dit onderwerp

vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Belegd uw vermogensbeheerder wel fiscaal vriendelijk?

Als vermogensregisseur kijken ik van alle kanten naar uw financiële situatie. Ik kijk naar de kwaliteit, kosten, aanpak, stijl van uw vermogensbeheerder en ook hoe die past bij uw persoonlijke situatie en fiscaliteit. Over dat laatste gaat deze blog. Voor u als...

Lees meer
vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Vermogensbeheer vergelijken

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheer partijen met elkaar te vergelijken. Met ons e-book "In 7 stappen naar een passende vermogensbeheerder" hopen wij u te kunnen helpen. Veel mensen zijn in deze onzekere tijden op zoek naar een vermogensbeheerder, of een andere...

Lees meer
vermogensbeheer selectie, Vermogensbeheer selectie

Resultaten vermogensbeheerders derde kwartaal 2020

"Allemaal in de plus" Dat is een gezellig kwartaal wat we achter de rug hebben. In de meest offensieve portefeuilles staan alle partijen die zich bezig houden met vermogensbeheer in de plus ten opzichte van het kwartaal daarvoor! Let wel: dat gaat over de periode van...

Lees meer