Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Vermogensbeheer Selectie

Dat verdient zich meestal snel terug

De juiste vermogensbeheerder selecteren is een grote uitdaging. Er zijn veel adviseurs die u hierbij willen helpen. Sommige vermogensbeheerders suggereren het altijd beter te doen dan de markt. Moet ik nu zelf beleggen of moet ik het overlaten aan een specialist? Is de specialist nu slechts een verkoper van beleggingsproducten of een echte adviseur?

Met meer dan 130 actieve partijen in Nederland is het een hele uitdaging om de beste partij voor u te vinden. Ten eerste hebben ze allemaal verschillende strategieën. Ten tweede verschillen de partijen enorm in achtergrond. Ook is de kostenstructuur zeer uiteenlopend.

Het selecteren van een vermogensbeheerder is een vak apart.

 

Drie belangrijke meetbare criteria

Rendement

Rendement is een belangrijk selectiecriterium. Maar rendement zegt niet alles.

Risico

Naast rendement gaat het om het beheersen van risico’s, zeker in dalende markten.

Kosten

Kosten mogen niet leidend zijn maar het is duidelijk dat deze het rendement direct beïnvloeden.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Transparant

100% onafhankelijk

Laten we helder zijn. Affluent krijgt geen vergoedingen van een vermogensbeheerder of bank, daarom hebben wij ook geen enkel belang dat u voor een bepaalde partij kiest.

Sterker nog, ook als u niet gaat beleggen, vinden wij dat prima.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In “Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen”  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening. 

Blogs over dit onderwerp

Resultaten vermogensbeheerders derde kwartaal 2020

Resultaten vermogensbeheerders derde kwartaal 2020

"Allemaal in de plus" Dat is een gezellig kwartaal wat we achter de rug hebben. In de meest offensieve portefeuilles staan alle partijen die zich bezig houden met vermogensbeheer in de plus ten opzichte van het kwartaal daarvoor! Let wel: dat gaat over de periode van...

Lees meer
Vermogensbeheer resultaten 1e half jaar 2020

Vermogensbeheer resultaten 1e half jaar 2020

Wat een fantastisch kwartaal met maar liefst 16% koerswinst op de AEX, en daar komen de betaalde dividenden nog bovenop! Wat een vermogensbeheer resultaten! Een goede conclusie voor iemand die op Mars zat. Echter de AEX kende een koersverloop vanaf 1 januari van ruim...

Lees meer
Vermogensbeheerders vergelijken is flauwekul!

Vermogensbeheerders vergelijken is flauwekul!

Vorige week sprak ik een vriend die “gewoon” bij de beste vermogensbeheerder wil zitten. Zijn stelling was een mooie; “Jan Roelof hou op met die flauwekul. Vermogensbeheerders vergelijken is flauwekul en zeg me nu gewoon wie de beste is!!” Zijn stelling is natuurlijk...

Lees meer