Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Vermogensrapportage, de weg voorwaarts

02-04-2019 | vermogensbegeleiding

Een update van de huidige ontwikkelingen (oa de vermogensrapportage) en wat er op de planning staat.

Met Affluent – New School Private Banking, zijn we dik een halfjaar op weg sinds de lancering in september. Hoewel we dagelijks bezig zijn met wat er beter kan en er nog mist, zijn we ook trots op wat er al staat. In ons relatief korte bestaan hebben we al aardig wat bereikt en neergezet. Bijvoorbeeld het vermogensplan. Een handige tool die cliënten voorziet van een overzichtelijk rapport van hun financiële situatie, wensen en doelen.

Om onze visie, die van het New-school Private Banking, te verwezenlijken is er nog genoeg werk te verrichten. Hieronder vertellen we kort waar we ons op dit moment mee bezighouden en wat er op de planning staat.

Vermogensrapportage tool

In februari presenteerde Affluent de alpha release van de vermogensrapportage tool aan de aangesloten adviseurs. De online rapportage tool is een uitbreiding van de Portefeuille Analyzer waarmee een vermogensrapportage over de tijd mogelijk is. Ondertussen is de alpha-release afgewisseld door de beta-release waarin het ook mogelijk is om vermogensrapportages van verschillende beheerders te consolideren. Een vraag, of beter gezegd een verzoek, die de afgelopen tijd veelvuldig voorbij is gekomen. Wij zijn dan ook verheugd om mee te delen dat de pdf rapportage volop in ontwikkeling is en op schema ligt om begin april toegevoegd te worden aan de huidige versie van de vermogensrapportage tool.

Een visualisatie van de asset allocatie ontwikkeling zoals deze in de vermogensrapportage voorkomt.

Financieel Plan Lite

Naast het ontwikkelen van de rapportage tool waren we de afgelopen maanden druk bezig met het leggen van het fundament voor een eenvoudige financieel planning tool, het Financieel Plan Lite. Ondertussen zijn we zover dat de interne demo naar tevredenheid getest is. De volgende stap is om de demo om te bouwen naar een versie die geschikt is om aan het Affluent  vermogensplan te koppelen.

vermogensrapportage, Vermogensrapportage, de weg voorwaarts

Een visualisatie van de asset allocatie ontwikkeling zoals deze in de vermogensrapportage voorkomt.

Net als onze andere tools is de Financieel Plan Lite tool gericht op adviseurs, dus niet voor de cliënt om zelf mee te spelen. Met de tool richten we ons op de vragen waar het de cliënt echt om te doen is. Is het door u gewenste pensioen haalbaar? Staan er grote financiële veranderingen gepland en wilt u weten wat dit betekent voor u toekomst? Financieel Plan Lite geeft u straks eenvoudig inzicht in uw vermogen en wat er komen gaat. Uiteraard wordt de informatie veilig opgeslagen zodat u volgend jaar de situatie bij kan werken voor een nog nauwkeuriger toekomstbeeld. In mei staat de alpha-release gepland.

Het is onze missie om de Affluent vermogensmanagers zo goed mogelijk te voorzien van de beste tools, kennis en service zodat zij hun cliënten volledig kunnen ontzorgen.

De weg voorwaarts

Met de visie van Affluent geloven we dat we nieuwe kansen creëren, voor zowel onze vermogensmanagers als de cliënten die zij bedienen. Het is onze missie om de Affluent vermogensmanagers zo goed mogelijk te voorzien van de beste tools, kennis en service zodat zij hun cliënten volledig kunnen ontzorgen.

Het afgelopen halfjaar stond in het teken van het bouwen aan het fundament voor Affluent New School Private Banking. Deze staat nu en met de release van de rapportage tool hebben we een grote stap voorwaarts gezet. Maar zoals gezegd, er is nog voldoende werk te verrichten.

Nog voor de zomer willen wij de eerste cliënten van een financieel plan Lite hebben voorzien. Naast de ontwikkeling van onze eigen custom tooling blijven we opzoek naar Private Bankers die dit avontuur met ons aandurven. Ben jij een Private Banker en durf jij de oude wereld te verlaten om samen met ons te bouwen aan het New-school Private Banking? Dan horen wij graag van jou!

Na het ondergaan en overkomen van onze eerste groeipijnen zijn wij er alleen maar meer van overtuigd dat wij op weg zijn om de visie van New-school Private Banking te realiseren. Wordt vervolgd.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs