Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Het kwartaal van Etienne Korff

31-03-2022 | Beleggen

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Word ik oud als ik dit soort uitspraken doe? Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar actief voor Affluent. De zaken lopen boven verwachting goed en het contact met mijn relaties is zakelijk en vriendschappelijk te noemen. Toch veel anders dan de 25 jaar waarin ik voor grootbanken werkte en alleen kon en mocht adviseren wat er op het schap ligt. En de laatste jaren liefst ook nog zo “efficiënt” mogelijk. Nu lees ik visies van tig partijen en kan ik ze allemaal gebruiken voor mijn klanten: maatwerk, onafhankelijk en de prijs/kosten van beleggen kan ik nu wel aankaarten.

Een kwartaal van relativering

Maar het is ook een kwartaal van relativering. Uiteraard door de beelden van de oorlog, maar ook door mensen om me heen die ziek zijn of door de corona even een eenzamer leven hebben moeten leiden. Soms gaan gesprekken met klanten niet over beleggen maar over andere zaken. Wat mensen bezighoudt, is uiteindelijk toch het belangrijkste. In het verleden werd me weleens door een collega gevraagd waarom ik zo lang bij een klant was geweest.

Het voelde onplezierig zo een vraag. Alsof ik spijbelde door voor een derde kop koffie te gaan.

Minder efficiënt worden?

Hoe leer je mensen anders kennen? Hun beweegredenen? De ondernemer heeft vaak interessante verhalen te vertellen en de moeder die grootmoeder geworden is, deelt graag haar verhaal. Het is heerlijk geen 130 klanten meer te hoeven bedienen en overal op de klok te moeten kijken. Efficiënt werken.. Mijn agenda heeft altijd plaats voor persoonlijke afspraken of een belletje tussendoor. Afgelopen week las ik een artikel over “minder efficiënt worden”. Dat de belangrijkste wegen de zijpaden zijn. Zeer lezenswaardig en via bijgaande link https://www.vn.nl/minder-efficient-grote-vraag/ kom je bij het artikel uit.

Om over na te denken

Affluent heeft veel relaties die juist niet via de app of internet willen beleggen, maar met persoonlijk contact. Misschien iets minder efficiënt, maar wel maatwerk. En bij maatwerk tellen de persoon, de familie en de persoonlijke omstandigheden. Wellicht minder efficiënt maar uiteindelijk daardoor juist heel efficiënt. Denk daar maar eens over na.

 

Etienne Korff, 31 maart 2022

 

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Het kwartaal van …….Rene Speelman

Het kwartaal van …….Rene Speelman

Klinkt een beetje raar deze titel. Want als je eerlijk bent naar jezelf, moet het altijd jouw kwartaal zijn. Zoals ik bij de bank in het nieuwe jaar vaak hoorde, dit wordt het jaar van de klant. Ik dacht dan altijd, voor wie deed ik mijn werk voorheen dan. Helaas...

Lees meer
Terugblik beursjaar 2022

Terugblik beursjaar 2022

De gehele financiële wereld was in het beursjaar 2022 in de ban van de renteverhogingen van de grote centrale banken en bezweken meer dan eens onder de renteangst. Zelfs richting het eind van het jaar hield dit een eindejaarsrally tegen. De Nederlandse AEX-index begon...

Lees meer
Saxo houdt van extremen

Saxo houdt van extremen

Heel af en toe komen ze uit: de waanzinnige voorspellingen van Saxo. Een voorbeeld daarvan is het vertrek van de VK uit de Europese Unie. Traditioneel stelt het Deense Saxo jaarlijks 10 extreme voorspelingen op. Die voorspellingen zijn een gedachte-experiment om de...

Lees meer