Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Nu instappen?

23-03-2020 | Beleggen, Jan Roelof Boerlage

De hele wereld is in de ban van het Coronavirus. Hierdoor staan op dit moment de beurzen dan ook enorm onder druk. “Moet ik nu instappen?”  is de vraag die ons de laatste tijd vaak wordt gesteld. Helaas kunnen wij daar ook niet het antwoord opgeven. Wat wij uit ervaring wel weten is dat na een crisis de economie altijd weer herstelt. De vraag is alleen, wanneer.

Hoe hier dan nu mee om te gaan?

In deze blog willen we een paar tips geven om voor u zelf te bepalen of en zo ja, wanneer u nu zult instappen.

Beleggingsdoel

Waarom gaat u beleggen? De ervaring is dat de meeste mensen beleggen omdat ze meer rendement willen behalen dan op een spaarrekening. Maar is dat echt uw doel?

Beleggingshorizon

Voor een belegging in aandelen moet men zich realiseren dat men een beleggingshorizon van minimaal 15 jaar moet hebben. Natuurlijk kunt u aandelen kopen voor een periode van drie jaar, maar dat noemen wij geen beleggen!

Stap gestaffeld in

Omdat niemand precies weet wanneer de bodem wordt bereikt is ons advies altijd om niet ineens in te stappen. Bepaal voor u zelf het moment dat u wenst te kopen. Dit kan gerelateerd zijn aan een koers maar ook simpelweg door een datum te prikken. Bijvoorbeeld een vast bedrag aan het begin van de week, de maand of het kwartaal.

Blijf rustig

Wat er de laatste weken gebeurt hebben wij al vaker meegemaakt. Natuurlijk weten wij ook niet wanneer het virus onder controle zal zijn en wat de exacte impact op de economie zal zijn. Wel hebben wij er alle vertrouwen in dat de economie op termijn weer zal herstellen.

Maak een plan en houd u daar aan!!!!

Tenslotte het belangrijkste. Start met een plan. Door een goed plan te hebben en u hier aan te houden zult u op lange termijn de beste resultaten neerzetten. Bijvoorbeeld als u voor 50% in aandelen belegd wilt zijn en voor 50% in obligaties zou ons advies zijn om, als de beurs oploopt, aandelen af te bouwen. En zoals nu, bij dalende beurzen, aandelen aan te kopen.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Kan ik al rentenieren?

Kan ik al rentenieren?

Of je al kan rentenieren  hangt uiteraard helemaal af van jouw situatie. Eigenlijk zijn een paar zaken van belang: omvang vermogen benodigde inkomsten per maand levensverwachting het te behalen rendement de te betalen kosten aan de bank/vermogensbeheerder (als enige...

Lees meer