Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Carbon Equity

29 november 11:00 uur

Klimaat-technologie is één van de meest aantrekkelijke segmenten om nu in te investeren, zowel vanuit het perspectief om goed te doen voor de planeet en de mensheid, maar zeker ook vanuit financieel rendement oogpunt.  Dit segment heeft duidelijk de wind in de rug en dat zal het komende decennium alleen maar meer worden.
 
Op 29 november organiseerde Affluent samen met Carbon Equity een webinar over deze interessante manier van investeren.

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Duurzaam beleggen

19 mei 17:00 uur

Bij duurzaam beleggen gaat het niet alleen om financieel rendement. Bij impact investing kiest men bewust voor het investeren in onderneming die iets toevoegen aan de samenleving.

Op 19 mei organiseerde Affluent samen met DoubleDividend een webinar over Impact Investing.

Lees hier meer over “duurzaam beleggen én sparen”.

 

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Private Equity

20 april 17:00 uur

Als we niet via de (openbare) beurs in bedrijven willen investeren kunnen we dat onder andere doen via Private Equity.

Er zijn vele partijen actief in Nederland met verschillende proposities. Lees hier meer over de verschillende partijen en hun strategieën.

Op 20 april organiseerde Affluent samen met Anders Invest een webinar over deze andere manieren van investeren..

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Waarde beleggen

24 maart 17:00 uur

Er zijn verschillende beleggingsstrategieën. Dé grote splitsing; actief beleggen of passief (index) beleggen.  Natuurlijk hebben de actieve beleggers niet allemaal dezelfde overtuiging wat nu de beste strategie is.

Er zijn beleggers die sterk de opvatting hebben om in groeiaandelen te beleggen. Hier tegenover staan de zogenaamde waarde beleggers, ook wel de value beleggers genoemd.

Op donderdag 24 maart organiseerde Affluent een webinar samen met MPartners. MPartners is een hard-core value belegger. Partner Patrick van Leur zal dan uiteenzetten waarom hij een overtuigd waarde belegger is.

Lees hier meer over waarde-aandelen.

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Private Impact Investing

 

27 januari 17:00 uur

 

De naam zegt het al. Private Equity fondsen investeren het ingelegde vermogen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Zij bedingen vaak zeggenschap over de strategie en de financieringsstructuur van de deelneming. Dat betekent dat er doorgaans samen met het management van het bedrijf plannen worden gemaakt over de toekomst van het bedrijf.

In het webinar wat wij samen met Fair Capital Partners uit Muiden organiseren bespreken wij een bijzondere vorm van Private Equity. Een vorm waarbij winst maximalisatie eens niet het belangrijkste doel is.

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Peer2Peer financieringen

18 november 17:00

Bij een peer 2 peer financiering verstrekt u aan iemand een lening. Dit kan natuurlijk zonder enkele zekerheid echter om het risico te beperken kan men de lening verstrekken met als zekerheid een eerste hypothecaire geldlening. Als de lening de helft is van de waar de van het onderpand is er een behoorlijke buffer indien het pand gedwongen moet worden verkocht.

Op donderdag 18 november organiseerde Affluent een webinar samen met Mogelijk. Mogelijk is een partij die zich heeft gespecialiseerd om voor investeerders vastgoed te zoeken waar de eigenaar een financieringsbehoefte heeft.

Als u zich aanmeldt kunt u het alsnog bekijken.

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Private Equity

9 november om 19:00 uur

Normaal gesproken investeren Private Equity fondsen in verschillende niet-beursgenoteerde bedrijven. Het Pythagoras Music Fund is een fonds dat niet investeert in ondernemingen maar muziekrechten. Een bijzonder fonds dus.

Op dinsdag 9 november spraken wij met onder andere John Ewbank over zijn fonds. Hij zal met onderbouwing van cijfers en feiten aangeven waarom het fonds een relatief stabiel gematigd rendement laat zien. Het fonds heeft een exclusief karakter omdat men kan deelnemen vanaf € 250.000.

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Cryptocurrencies

4 november om 17:00 uur

De meningen over de crypocurrencies zijn verdeeld. Er zijn mensen die er geen vertrouwen in hebben en er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat door crypocurrencies de wereld gaat veranderen.

Donderdag 4 november organiseerde Affluent samen met Lucas Wensing, Directeur van Amdax, een webinar om de in en outs van cryptomunten te leren begrijpen.

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Hedge Funds

21 oktober om 17:00 uur

In de wereld zijn enkele duizenden hedge funds actief. Al deze fondsen hebben allemaal hun eigen strategieën.

Op donderdag 21 oktober gaven wij samen met Mint Tower uit Amsterdam een webinar over hedge funds. Kenmerkend voor Mint Tower is dat zij een rustig en stabiel rendement laten zien. Ze hebben nog nooit een jaar met een negatief rendement afgesloten.

 

alternatieve investeringen, Webinars alternatieve investeringen

Webinars over alternatieve investeringen.

Om u te informeren, zodat u bewust ergens voor kiest of ergens bewust niet voor kiest.

Omdat de spaarrentes inmiddels negatief zijn en de beurzen hard zijn opgelopen zien wij dat vermogende particulieren opzoek zijn naar alternatieve investeringen. Om deze reden geven wij de komende maanden diverse webinars waarin enkele mogelijkheden worden besproken. Sommige oplossingen kent u wellicht al, anderen zijn nieuw. En omdat “onbekend maakt onbemind” heel menselijk is willen wij u de gelegenheid geven om kennis te maken met verschillende opties. Met andere woorden kies bewust wel of bewust niet voor alternatieve investeringen.

Wellicht ten overvloede, Affluent krijgt op geen enkele wijze een vergoeding van de partijen waarmee het webinar wordt georganiseerd. Vaak hebben wij wel goede prijsafspraken kunnen maken voor onze cliënten. Dit voordeel komt onze cliënten dan ook ten goede.

Altijd een adviseur in de buurt

Affluent heeft meerdere vestigingen in Nederland. Kijk voor de verschillende locaties.