Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Voorjaarsschoonmaak financieel overzicht

09-04-2020 | Financieel plan, Hans Hartveld

Het voorjaar staat voor de deur. Het coronavirus zorgt ervoor dat u net als miljoenen andere Nederlanders meer tijd in en rond het huis doorbrengt. Een goed moment om aan de gang te gaan met uw eigen grote financiële voorjaarsschoonmaak en uw financiën eens goed onder de loep te nemen. Met andere woorden zorgen voor financieel overzicht. De grote financiële voorjaarsschoonmaak bestaat uit een aantal stappen.

1. Financieel overzicht én inzicht

Heeft u inzicht en grip op uw persoonlijke financiën? Klopt het patroon van inkomende en uitgaande geldstromen bij uw situatie? Is dit patroon ook wenselijk? Moet ik vermogen opbouwen voor later of kan ik juist interen want hoe rijk wil ik sterven? Met het Affluent Vermogensdashboard krijgt u inzicht.

2. Gezonde financiële positie

Veel mensen vinden het belangrijk hoeveel ze verdienen. Echter het gaat er niet om hoeveel u verdient, maar om hoeveel u per maand uitgeeft en/of overhoudt. Een gezonde financiële positie betekent voor de meeste mensen dat ze structureel minder geld uitgeven dan er maandelijks binnenkomt. Echter, een ouder iemand wil misschien juist gaan interen?

Een gemiddelde gezonde financiële buffer is voor iedereen anders. Een minimum richtlijn is ongeveer gelijk aan drie maandsalarissen. Deze buffer is er om onverwachte kosten op te vangen, zoals een kapotte wasmachine of andere calamiteiten. Zo voorkomt u dat u geld gebruikt dat bestemd is voor later. Of dat u hiervoor moet lenen of beleggingen gedwongen moet verkopen.

3. Slaapproblemen ?

Ligt u wakker over uw financiën? De ideale situatie is dat u er nu en in de toekomst gerust op bent dat u voldoende geld hebt om in uw levensonderhoud te voorzien. Wilt u dat ook niet weten? Heb ik het goed geregeld als ik kom te overlijden? Ik krijg immers geen herkansing… dus doet het goed!

 

TIP

Financieel overzicht is waar het begint! Met een Affluent Vermogensplan krijgt u dit overzicht!

 

4. Passende financiële producten

Nu u bezig bent met uw eigen grote financiële voorjaarsschoonmaak is het goed om eens te kijken of de in het verleden afgesloten financiële producten nog passend of wellicht inmiddels overbodig zijn. Enkele tips:

  • Waarom heb ik dit product en begrijp ik het?
  • Heb ik het nog nodig?
  • Past het nog bij mij? Of moet ik aanpassen?
  • Vind ik de kosten acceptabel?

Stuur mij gerust een berichtje als u meer informatie wenst (Hans@affluent.nl).

Door:

Hans Hartveld

Hans Hartveld

Wilt u een financieel navigatiesysteem hebben?

Een navigatiesysteem is een fantastisch hulpmiddel om van A naar B te komen. Hans Hartveld is voor zijn relaties de financiële variant hierop. Hij geniet ervan als zijn relaties met zo min mogelijk omwegen hun financiële doelen en wensen kunnen realiseren. Indien nodig schakelt hij zijn netwerk in.

Zijn netwerk heeft hij de afgelopen jaren, bij 30 jaar, opgebouwd toen hij ook al als financieel adviseur werkzaam was.

Zijn interesse in mensen en 28 jaren ervaring en deskundigheid op financieel gebied geven u de snelste route naar uw financiële bestemming.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag 2023

Bron afbeeldingen:rijksoverheid.nl Graag wil ik u meenemen in de voorstellen die zijn gepresenteerd tijdens Prinsjesdag 2023 en de eventuele gevolgen die deze plannen kunnen hebben op uw persoonlijke situatie. De begroting In 2024 verwacht de regering ca. € 434 mrd...

Lees meer
Lenen bij de BV nog wel handig?

Lenen bij de BV nog wel handig?

Veel directeur-grootaandeelhouders (DGA) zien hun BV als een mooie financieringsbron, de BV als bank. U hebt niet te maken met de voorwaarden en eisen van de banken en u kunt relatief gemakkelijk geld naar privé halen door een leningsovereenkomst met uw eigen BV te...

Lees meer