Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Financieel plan Lite

11-06-2019 | Financieel plan

Tijdens de borrel van één van onze kennissessies ontstond een idee. Een eenvoudig financieel plan dat meteen inzicht geeft in de toekomstige financiële mogelijkheden van de cliënt.

Daarom hebben we dit idee samen met een groep financieel planners doorontwikkeld tot de tool ’Financieel Plan Lite’ en is beschikbaar voor de bij Affluent aangesloten adviseurs.

Een Financieel Plan als een service

Zoals de naam het al zegt is de tool een beknopte versie van en uitgebreid financieel plan. Om die reden geeft de tool financieel inzicht in de zaken waar het de cliënt meestal om te doen is. Daarom ontdek je eenvoudig of het plan om vervroegd met pensioen te gaan haalbaar is, of wat je kan doen om dit haalbaar te maken. Daarnaast is de visuele presentatie aantrekkelijk en zit de tool vol slimmigheden. Bijvoorbeeld, je berekent direct de impact van een ander beleggingsprofiel voor je doel.

Als eerste uitgangspunt was ‘een Financieel Plan als een service’. Omdat de cliënt vaak na een jaar behoefte heeft aan een update van zijn situatie, maar zit niet te wachten op een nieuw, uitgebreid plan. Met Financieel Plan Lite bieden wij hier de oplossing voor. Niet alleen wordt het plan in onze beveiligde omgeving opgeslagen maar het is ook eenvoudig te updaten. En natuurlijk wanneer je maar wilt. Kortom je hoeft alleen de veranderingen met je cliënt door te nemen en rolt de rapportage automatisch uit de tool.

“De cliënt weet waar zij of hij aan toe is met het Financieel Plan Lite.”

Financieel inzicht, Financieel plan Lite

Roadmap

Zoals je gewent bent van ons, leveren wij de software op in verschillende fases. Wij betrekken de gebruikers graag zo vroeg mogelijk in het proces om de tool te optimaliseren.

Daarom zijn wij verheugd te melden dat de eerste fase, de ‘gesloten soft launch’, beschikbaar is voor onze vermogensmanagers. De route die we afleggen:

  1. Ten eerste een gesloten soft launch. Deze eerste versie is beschikbaar voor de bij Affluent aangesloten vermogensmanagers. Het doel is om de tool uitvoerig te testen en feedback te verzamelen voor de volgende fase.
  2. Ten tweede de Alfa release. In deze fase verwerken we feedback uit de eerste fase en maken we de koppeling met het vermogensplan van de cliënt. Zo wordt de benodigde data automatisch uitgelezen.
  3. Ten slotte de beta release. In de beta release lanceren we het Financieel Plan Lite zoals we die voor ogen hebben. Om de tool compleet te maken voegen we de mogelijkheid toe om economische scenario’s te simuleren.

Met andere woorden de tool is bedoeld voor cliënten die behoefte hebben aan financieel inzicht maar niet zitten te wachten op een uitgebreid financieel plan.

De cliënt weet waar zij of hij aan toe is met het Financieel Plan Lite.

Over Affluent
Samengevat, met Affluent bouwen we aan de fundering van een lange termijn platform voor New School Private Banking. Ons doel is simpel: de cliënt voorzien in haar of zijn behoeften.

Affluent team

Aflluent haalt met innovatieve tools en onafhankelijke adviseurs het beste uit uw vermogen.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs