Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Kan ik al rentenieren?

31-08-2022 | Financieel plan, Jan Roelof Boerlage

Of je al kan rentenieren  hangt uiteraard helemaal af van jouw situatie. Eigenlijk zijn een paar zaken van belang:

  • omvang vermogen
  • benodigde inkomsten per maand
  • levensverwachting
  • het te behalen rendement
  • de te betalen kosten aan de bank/vermogensbeheerder (als enige te beïnvloeden)
  • de hoogte van de inflatie (bekijk hier de historische gegevens)

 

Maak hier je eigen berekening of je kan rentenieren?

Vindt je het interessant om meer te lezen over financiële onafhankelijkheid of rentenieren lees hier de blog die dieper op te materie in gaat.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Waarde-aandelen

Waarde-aandelen

Er zijn vele manieren om uw geld te investeren. Dat kan op de beurs, maar ook daarbuiten. Als we verder inzoomen op de verschillende beleggingsstrategieën op de beurs is dé grote splitsing; actief beleggen of passief (index) beleggen. De aanhangers van het index...

Lees meer