Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Vermogensbeheer vergelijken

19-12-2020 | Jan Roelof Boerlage, Vermogensbeheerder

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheer partijen met elkaar te vergelijken. Met ons e-book “In 7 stappen naar een passende vermogensbeheerder” hopen wij u te kunnen helpen.

Veel mensen zijn in deze onzekere tijden op zoek naar een vermogensbeheerder, of een andere vermogensbeheerder. Sommigen omdat ze af willen van de lage of zelfs negatieve rente. Anderen omdat ze twijfels hebben of hun huidige vermogensbeheerder wel de meest passende is in hun situatie.

Affluent heeft een e-book uitgegeven waarbij wij u stap voor stap door het proces leiden om een gedegen antwoord te kunnen geven op de bovenstaande vragen.

Het is niet ons doel om u een vermogensbeheer oplossing te adviseren. Sterker nog, het kan maar zo zijn dat u misschien helemaal niet moet beleggen! Als blijkt dat beleggen een goede mogelijkheid is in uw situatie én vermogensbeheer het juiste traject is, dan gaan we pas verder inzoomen op de verschillende mogelijkheden die er zijn. Helaas zien we te vaak mensen die alleen vanwege de negatieve spaarrente willen gaan beleggen. Dat is niet de juiste motivatie. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om iets te doen aan de negatieve spaarrente. Vermogensbeheer is er slechts één van.

Als u vermogensbeheer aanbieders met elkaar gaat vergelijken kijk dan ook naar de achtergrond van de vermogensbeheerder!

Een belangrijk aspect bij het maken van de juiste selectie zijn uw eigen overtuigingen omtrent beleggen. Hierbij hebben wij het niet over rendementen maar over uw eigen “beliefs”. Waar gelooft u in. Denkt u dat er partijen zijn die het beter doen dan de markt? Kijk ik naast rendement ook naar andere aspecten? Zoals duurzaamheid bijvoorbeeld.

Maar ook de achtergrond van de vermogensbeheerder is van belang. Hoe veel waarde hecht u eraan dat de vermogensbeheerder bijvoorbeeld ook een bankvergunning heeft. Op de website van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) kunt u het register raadplegen waar alle partijen in staan vermeld die actief zijn met vermogensbeheer.

Om het vermogensbeheer van de verschillende aanbieders goed te kunnen vergelijken bekijken we, op basis van behaalde rendementen, gelopen risico’s en betaalde kosten wat een kwalitatief passende partij voor u is. Dit is werk voor specialisten als Affluent.

 

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer