Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Stephan Christophe

Affluent Vermogensadviseur

Eind jaren negentig ben ik na het afronden van mijn HBO opleiding gaan werken bij ABN AMRO. Ik merkte snel dat ik mezelf erg aangetrokken voelde tot het beleggingsvak. Na een  traineeship kwam ik vrij snel in dit vakgebied terecht.

In het begin mocht ik me vooral richten op het geven van trainingen en presentaties aan medewerkers en het ontwikkelen van beleid. Hoewel ik dit erg leuk vond miste ik één ding enorm en dat was de uiteindelijke klant. Toen er zich een kans voordeed om als beleggingsadviseur aan de slag te gaan heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen.

In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar ABN AMRO MeesPierson waar ik me op de complexere vermogens ben gaan richten. In al die jaren heb ik een ding geleerd en dat is dat het centraal stellen van de klant vaak een marketingkreet is. Wat beweegt je als belegger? Wat is echt van belang voor jou als klant? Dit zijn de vragen die in mijn dienstverlening centraal staan. 

Ik ben inmiddels woonachtig in het mooie Limburgse land met vrouw en dochter en bestrijk vanuit daar het hele zuiden van Nederland en een behoorlijk stuk van Vlaanderen. Naast mijn werkzaamheden als wealthmanager ben ik actief in het verenigingsleven en heb ik een grote voorliefde voor sporten (voetbal, honkbal en golf) en reis ik erg graag.

AANGESLOTEN BIJ:  

   
Stephan Christophe, Stephan Christophe
NAAM Stephan Christophe
FUNCTIE Affluent Vermogensadviseur
WERKGEBIED Zuid Nederland
TELEFOON +31 6 20 11 80 56
EMAIL stephan@affluent.nl

Beleggen
Beleggen is al lang niet meer het kopen van één aandeel en dit dan jarenlang in bezit houden. Door de technologische ontwikkelingen en de globalisering is de beleggingswereld een stuk complexer geworden. In mijn ogen is het dan ook nodig om frequentere afstemming over de portefeuilles en met name of de portefeuilles allemaal nog passen binnen de gestelde doelen.

Alternatieve Investeringen 
In steeds grotere maten zien we het deel van de portefeuille dat niet in beursgenoteerde beleggingen wordt belegd toenemen. En of dit dan de eigen onderneming, onroerend goed, venture capital of andere zaken zijn, één ding valt daar vaak op. De bestaande partijen zijn daar erg terughoudend in. Of dit terecht is waag ik te betwijfelen. Natuurlijk moeten we de verhandelbaarheid en de liquiditeit in de gaten houden. Maar deze onderdelen zouden in mijn ogen wel serieuzer behandeld moeten worden.

Life planning
Elke fase in het leven vraagt om een andere benadering van het vermogen. Is het vermogen nog in opbouw, moet er van geleefd worden of wil ik anderen helpen met het vermogen. Allemaal verschillende manieren om naar het vermogen te kijken. Sterker nog. Deze benaderingen kunnen ook nog eens door elkaar heen lopen. Vandaar dat ik het erg belangrijk vindt om hier regelmatig bij stil te staan en waar nodig bij te sturen.

Trainen / coachen
Of u het nou leuk vindt om nieuwe zaken op het gebied van beleggen te ontdekken. Of u vindt het plezierig dat uw kinderen geholpen worden bij de eerste stappen in de beleggingswereld u bent bij mij aan het juiste adres. Ook als u het gewoon erg fijn vindt om gewoon over de beleggingswereld te sparren kunt u altijd contact met mij opnemen.

“Leef je eigen leven, ieder mens is uniek.”

Mijn werkwijze

STAP 1

Inventarisatie

Om u als cliënt goed te kunnen adviseren is het cruciaal om een goed beeld van u en uw wensen te hebben. Daarom is ons Vermogensplan het fundament van onze dienstverlening.

STAP 2

Implementatie

Wij beoordelen niet alleen offertes voor u maar zorgen er ook voor dat alles administratief blijvend goed geregeld is. Ik  ga het gewoon voor u regelen!

STAP 3

Monitoring

Al mijn cliënten hebben toegang tot een eigen vermogensdashboard. Met dit dashboard ziet u in één oog opslag wat de waarde en de verdeling is van al uw bezittingen.

Neem contact op met een vermogensadviseur bij u in de buurt!

   

Recente blogs

Stephan Christophe, Stephan Christophe

Het eerste kwartaal van 2024

Het is goede vrijdag 2024. De beurzen zijn gesloten dus we kunnen de balans op gaan maken over het 1e kwartaal van 2024. En het was een goed kwartaal voor de beurzen wereldwijd. De MSCI World index wist er dit kwartaal 8,44 % bij te plussen. Het jaar begon na de forse...

Lees meer
Stephan Christophe, Stephan Christophe

Vooruitblik 2024

De financiële markten hebben zich een weg gebaand door een jaar van significante uitdagingen. De centrale banken bleven de rente verhogen en vanwege de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten en een restrictief beleid van met name Saudi-Arabië lieten ook de...

Lees meer