Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Beste financieel adviseur vinden, vijf tips

19-08-2018 | vermogensbegeleiding

Om de beste financieel adviseur te vinden die u kan begeleiden met het nemen van financiële beslissingen zijn er een aantal aspecten waarop u ze kunt selecteren. Hieronder 5 tips.

1. Onafhankelijkheid

Als eerste laat u zich liever adviseren door een verkoper of door een onafhankelijke adviseur? Vraag daarom altijd wat het verdienmodel van de adviseur is. Kan men een oprecht advies geven als de verdienste zijn gekoppeld aan een productgroep? Voorbeelden van productgroepen zijn verzekeringen of vermogensbeheer. Van zo’n “onafhankelijke adviseur” krijgt u altijd een productgroep oplossingen terwijl bij deze voorbeelden de verzekering of de vermogensbeheer oplossing niet de beste zijn.

Lees hier meer over verdienmodellen.

2. Toezicht

Op dit moment zijn er vele “financieel” adviseurs werkzaam die aan “coaching” doen. Het is raadzaam om te controleren of ze onder toezicht staan van de Autoriteiten Financiële Markten (AFM). U kunt hiervoor het register raadplegen op www. afm.nl. De beste financieel adviseur wil onder toezicht staan. Naast het AFM register is er voor financieel planners ook nog het register van de Federatie Financiele Planning. Overigens deze federatie kiest ieder jaar de financieel planner van het jaar. De winnaar van 2020 is Anja vanZandbergen.

3. Kosten

Vervolgens zijn de kosten van de adviseur belangrijk omdat de kosten uiteindelijk het resultaat van uw beleggingen beïnvloeden . De kosten moeten fair zijn. Natuurlijk zal er waarschijnlijk een verband bestaan tussen de kwaliteit van het advies en de kosten. Helaas weten we uit ervaring dat dat echter niet altijd de situatie is.

De beste financieel adviseur is niet voor iedereen de beste financieel adviseur. Een goede chemie tussen client en adviseur is belangrijk zodat de adviseur client ook echt goed begrijpt!

4. Veiligheid

Normaal gesproken kan uw adviseur niet over uw gelden beschikken. Dit is echter niet het geval indien u iemand een machtiging geeft of, nog erger, uw pincode. Laat uw vermogen beheren door een (onder toezicht van de AFM staande) vermogensbeheerder dan staat uw vermogen veilig!

5. Continuïteit

Tenslotte wordt er veel gesproken over de continuïteit bij een onafhankelijke vermogensadviseur. Natuurlijk is het zo dat bij een grootbank iemand uw adviseur kan opvolgen. De kans dat u dat al meerdere malen heeft meegemaakt is zeer waarschijnlijk.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer
Vermogensrapportage

Vermogensrapportage

Met Affluent - New School Private Banking, zijn we bijna vijf jaar op weg sinds de lancering in september 2018. Hoewel we dagelijks bezig zijn met wat er beter kan en er nog mist, zijn we ook trots op wat er al staat. In ons relatief korte bestaan hebben we een...

Lees meer
Affluent en goede doelen

Affluent en goede doelen

Affluent en goede doelen gaan hand in hand. Zo sponseren we onder andere Stichting Alpe d'HuZes. De opbrengst komt ten goede aan het KWF. Dag in, dag uit zijn duizenden mensen op de been voor dit goede doel dat ons allemaal aangaat: het bestrijden van kanker, en een...

Lees meer