Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Inventarisatie

Cruciaal voor een goed plan

 

Het spreekt voor zich dat een goed beeld van uw persoonlijke situatie en wensen cruciaal is om uiteindelijk een goed advies te kunnen geven. Wij nemen hier dan ook uitgebreid de tijd voor.

Sommige inventarisatie zijn relatief en efficent te doen maar dat is niet altijd de situatie.

Wij hebben ook ervaring met complexe inventarisaties. Hierbij kunt u denken aan de volgende elementen:

Een breed scala van vermogensbestanddelen

Onderzoek naar en beoordeling van een breed scala aan vermogensbestanddelen, waaronder beursgenoteerde effecten (5%-pakketten), vastgoed, private equity, hedgefondsen, enzovoort.

Juridische/fiscale structuren

Gedetailleerde analyse van fiscale en juridische structuren zoals trusts of stichtingen.

 Estate Planning issues

Uitgebreide evaluatie van de wensen met betrekking tot vermogensoverdracht, successieplanning en het opstellen van testamenten.

Internationale aspecten

Als er internationale elementen zijn, zoals buitenlandse bezittingen (tweede woningen) of internationale erfbelastingoverwegingen, kan dit het proces aanzienlijk complexer maken.

Specifieke financiële doelen

Het identificeren, kwantificeren en plannen van specifieke financiële doelen, bijvoorbeeld het opzetten van een goede doelen (AMBI)

Dergelijke ingewikkelde inventarisaties vereisen vaak de betrokkenheid van financiële professionals, zoals uw fiscalist, uw accountant, juridische adviseurs en notaris.

Het doel is om een grondig begrip te krijgen van alle financiële aspecten en een solide basis te leggen voor strategische planning en besluitvorming.

 

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Uw fiscalist / accountant betrekken we graag bij dit proces.

Ieder zijn vak.

Vaak zijn de account en fiscalist de personen waarmee u of de familie al een jarenlange band heeft.

Deze “trusted advisors” kunnen een belangrijke rol spelen bij onze advisering. Ziet u de rol van de bestaande adviseurs anders dan houden wij hier vanzelf sprekend rekening mee. Klant is koning!