Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Client profiel (Risicobepaling)

Cruciaal voor een goed plan

Het streven naar rendement gaat vaak gepaard met een zekere mate van risico. Het vinden van een evenwicht tussen rendementsdoelen en de bereidheid om risico’s te nemen, is een cruciaal aspect van succesvol investeren.

Bij de risicobepaling gaat het om twee zaken:

  • – het risico dat u kunt lopen (risicotolerantie)
  • – het risico dat u wilt lopen (risicoacceptatie)

Risicotolerantie

Bij de risicotolerantie gaat het om het risico dat u kunt lopen. Hierbij gaat het om de ratio en niet om de emotie.

Bij de risicotolerantie is met name uw beleggingshorizon bepalend.  U kunt rationeel meer risiconemen als de  beleggingshorizon langer wordt. Maar ook  financiële doelen en kennis en ervaring spelen een belanrijkw rol.

Affluent beschikt over geavanceerde tools om er voor te zorgen dat wij uw risicotolerantie zou goed mogelijk kunnen bepalen.

Risicoacceptatie

Risicoacceptatie verwijst naar het niveau van risico dat een belegger bereid is te nemen in ruil voor mogelijke een rendement. Het is een subjectieve beoordeling

Het is belangrijk op te merken dat risicotolerantie en risicoacceptatie geen statisch concept is; het kan in de loop van de tijd veranderen op basis van veranderende omstandigheden en uw doelen . Daarom is het raadzaam periodiek de risicotolerantie te evalueren en, indien nodig, de beleggingsportefeuille aan te passen.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Verschillende portefeuilles, verschillende risico’s.

Van hoog tot laag.

Veel van onze cliënten hebben meer dan één effectenportefeuille, waarbij  de doelen per portefeuille verschillend  zijn.

De “core” (kern) portefeuille sluit vaak aan bij uw overall risicoprofiel terwijl bij een “satelliet” portefeuille het risico beduidend lager kan zijn. Bijvoorbeeld een obligatieportefeuille die als doel heeft om voldoende liquiditeiten te genereren zodat u zonder problemen aan uw dagelijkse financiële verplichtingen kan voldoen.