Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Jip en Janneke beleggers

14-08-2021 | Beleggen, Marcel Hup

Regelmatig bespreek ik met doorgewinterde beleggers hun vermogensposities en de ontwikkelingen op financiële markten. Dat is leuk, maar een soort van routine. Het toetje van deze week was dan ook wel de tweede afspraak met een echtpaar dat mij had gevonden via mijn adviseurs pagina op de website.

De case

Jonge mensen, prima inkomenspositie met spaargeld waarvoor zij op zoek zijn naar wat meer rendement.

Met een universitaire achtergrond liggen hun expertises simpelweg op andere vakgebieden dan financiën. Hun kennis en ervaring met financiële markten, fiscale oplossingen en beleggen is zeer gering.

Mijn uitdaging was dan ook om een goed beeld te krijgen van hun persoonlijke en financiële situatie, wensen en doelen. Dit lukt alleen door veel open vragen te stellen en vooral goed te luisteren. Zij hadden een heldere doelstelling maar nu was het aan mij om te bepalen óf en hoe zij deze kunnen bereiken.

Aan alle investeringsvormen zitten risico’s. Maar wat is de definitie van ‘risico’ en wat is de relatie risico en rendement? Kunnen en willen zij dit risico accepteren om hun doel te bereiken? Het leuke was dat man en vrouw een verschillende risicobereidheid hebben. Daarin moesten zij dus consensus vinden.

Letterlijk was het dus een gesprek van: wat is een aandeel en een obligatie, tot hoe kan ik mijn doelen bereiken en welke mogelijkheden zijn hiervoor tegen welke voorwaarden, kosten en risico’s.

Jip en Janneke beleggers

Eerlijk gezegd best lastig om dit weer eens in Jip en Janneke taal te moeten uitleggen, maar ook weer een leermomentje voor mijzelf. Zij gaven in elk geval aan veel geleerd te hebben 😀

Nu het gesprek samenvatten en bevestigen, een definitief vermogensplan uitwerken met een aantal mogelijkheden die het best aansluiten op hun wensen en doelen. Daarna weer op bezoek om hun uiteindelijke keuzes te bespreken en ze te begeleiden naar de oplossingen.

Wat is het toch heerlijk dat ik als zelfstandig adviseur mijn expertise kan inbrengen maar vooral zélf kan bepalen hoeveel tijd ik hierin investeer. Wat mij betreft net zoveel tot we bij de best passende oplossing komen en zij alles ook écht begrijpen.

Door:

Marcel Hup

Marcel Hup

Bij een grootbank heeft Marcel Hup meer dan 20 jaar ervaring en expertise opgebouwd als vermogens- en beleggingsspecialist.

Hij citeert: “Het mooie van mijn vak is dat iedereen zijn/haar eigen verhaal, wensen en doelen heeft. Dit vraagt om maatwerk terwijl financiële instellingen juist standaardiseren en persoonlijk contact verminderen. Ik zie ernaar uit om u de dienstverlening te bieden die u wenst en verdient: 100% aandacht, onafhankelijk advies en passende vermogensoplossingen tegen een eerlijke prijs.”

Marcel is actief in met name Zwolle en omgeving.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Hogere rente biedt kansen

Hogere rente biedt kansen

De depositorente is één van de drie rentetarieven die de Europese Centrale Bank (ECB) elke zes weken in het kader van haar monetair beleid vaststelt. Het is de vergoeding (rente) waartegen banken kortlopend (overnight) bij de centrale bank geld in bewaring kunnen...

Lees meer