Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Actief beleggen

Voor elke visie een strategie

Met een specifieke strategie de markt proberen te verslaan. Dat is actief beleggen.

Als u kiest voor deze strategie heeft u de intentie om de markt te verslaan. Anderen kiezen juist bewust voor een passieve strategie. Ook het combineren van de verschillende strategieën is natuurlijk mogelijk.

We kunnen een actieve visie indelen in drie strategieën.

Groei strategie

Een groeibelegger belegt in ondernemingen waarvan de verwachting is dat deze hard zullen groeien. En komt de groeiverwachting uit dan is de hoge prijs gerechtvaardigd geweest.

Waarde strategie

Een belegger die deze strategie volgt kijkt met name naar de intrinsieke waarde van de onderneming. Indien het aandeel onder de intrinsieke waarde noteert wordt in het aandeel belegd.

Momentum strategie

Een momentum belegger belegt in de trend van een aandeel of index. De trend kan naar zowel boven als beneden zijn gericht. Technische analyse speelt een belangrijke rol bij deze strategie.

 

 

Actief beleggen met Affluent

actief beleggen, Actief beleggen

Via een gespecialiseerde vermogensbeheerder

We kennen diverse vermogensbeheerders die zich gespecialiseerd hebben in waardebeleggen.

actief beleggen, Actief beleggen

Via de beste beleggingsfondsen

Er is een groot aanbod van beleggingsfondsen die zich richten op waardebeleggen. We kunnen uw adviseren over de beste keuze.

actief beleggen, Actief beleggen

U maakt zelf uw keuze

Natuurlijk kunt u uiteindelijk ook zelf uw analyses maken. Naast tijd dient u natuurlijk ook over de juiste kennis te beschikken.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Actief beleggen of juist passief?

Of een combinatie van beiden?

De meningen zijn erover verdeeld wat nu de beste strategie is. Actief beleggen of juist passief beleggen. Maar in de core satellite benadering kunnen beide strategieën heel goed samengaan.

 Vaak wordt er bij een actieve strategie gekozen voor individuele aandelen, terwijl een passieve strategie vaak wordt ingevuld met beleggingsfondsen.