Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Private markets

Beleggen buiten de beurs om

Indien u buiten de beurs om belegt noemen we dat investeren in Private Markets. U kunt hierbij denken aan investeringen in onder andere vastgoed vastgoed en ondernemingen.

Kenmerkend voor de markt is de beperkte verhandelbaarheid van uw bezittingen. Met andere woorden de liquiditeit is beperkt.  Een beperkte liquiditeit betekent dat u een hoger risico neemt. Dit hogere risico vertaalt zich vaak in een hoger rendement. Bovendien zijn, zeker bij Private Equity, de waarderingen lager dan een liquide belegging.

Er zijn genoeg nadelen te bedenken om niet te investeren in private markets. Looptijden zijn lang (tot 10 á 12 jaar), zeker de eerste jaren geen dividend, tussentijds geen of een slechte verhandelbaarheid, doet de onderneming op een goede manier zaken, duurzaamheidsaspecten, kosten, bestaat de partij met wie u nu zaken gaat doen over 10 jaar nog etc..

Anderzijds worden er nog steeds veel bedrijven aangeboden van babyboomers die (ruim) de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en afscheid willen nemen van hun bedrijf. Innovatieve ontwikkelingen worden moeilijk bancair gefinancierd, snel groeiende onderneming groeien “dood” en banken zijn zeker niet toegankelijker geworden om te financieren.

Verwachte rendementen liggen nog steeds hoog (netto ruim boven de 10 %) en wanneer u een partij hebt waar u een goede klik heeft en u voldoende vermogens bent dan zijn private markets zeker passend in een goede vermogensmix.

Zeker voor (zeer) vermogende investeerders biedt dit extra mogelijkheden, Wij kunnen u informeren wat de verschillende partijen te beiden hebben.

 

Met Affluent investeren in private markets

private markets, Private markets

Private equity

Rechtstreeks beleggen in ondernemingen die niet beursgenoteerd zijn.

private markets, Private markets

Private debt

Investeren in leningen die niet op de beusr worden verhandeld.

private markets, Private markets

Vastgoed

Veel van onze clienten investeren zelf rechtstreeks in vastgoed.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Beperkte liquiditeit is een beperking

Of is dat geen issue voor u?

U dient zich te realiseren dat beleggen in private markts doorgaans minder liquide zijn dan beursgenoteerde effecten. De  investeringen zijn moeilijk of niet te op korte termijn te verkopen.

 Voor het beleggen in de private markets is dan ook een substantieel vermogen noodzakelijk.