Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Waarde beleggen

Beleg als waren buffett

Waardebeleggen, ook bekend als value investing, is een beleggingsstrategie die is ontwikkeld door de Amerikaanse belegger Benjamin Graham en later verfijnd door zijn leerling Warren Buffett. Deze strategie houdt in dat beleggers op zoek gaan naar ondergewaardeerde effecten of activa, waarvan de huidige marktprijs lager is dan hun werkelijke intrinsieke waarde.

Belangrijke kenmerken van waardebeleggen zijn onder andere:

  1. Intrinsieke Waarde: Waardebeleggers geloven dat aandelen een intrinsieke waarde hebben, die kan worden bepaald op basis van fundamentele analyse van de financiële gezondheid van een bedrijf, zoals inkomsten, boekwaarde en kasstroom.
  2. Ondergewaardeerde Effecten: Beleggers zoeken naar aandelen of andere activa die momenteel ondergewaardeerd zijn op de markt in vergelijking met hun intrinsieke waarde. Dit betekent dat de markt de werkelijke waarde van het activum niet volledig weerspiegelt.
  3. Geduldig Beleggen: Waardebeleggers hebben vaak een langetermijnbenadering en zijn bereid om geduldig te wachten totdat de markt de werkelijke waarde van het activum erkent en de prijs stijgt.
  4. Fundamentele Analyse: Fundamentele analyse van financiële overzichten, bedrijfsprestaties en economische trends is een integraal onderdeel van waardebeleggen. Beleggers proberen de financiële gezondheid en levensvatbaarheid van een bedrijf te begrijpen.
  5. Margin of Safety: Een concept dat door Benjamin Graham werd benadrukt, de margin of safety, houdt in dat beleggers een veiligheidsmarge inbouwen door activa te kopen tegen een prijs die aanzienlijk lager is dan hun geschatte intrinsieke waarde, waardoor ze bescherming hebben tegen onverwachte gebeurtenissen.
  6. Contrair Denken: Waardebeleggers zijn vaak contrair denkend. Als de markt pessimistisch is over een bedrijf en de prijs laag is, kan dit voor een waardebelegger juist een aantrekkelijke koopkans zijn.
  7. Focus op Langetermijnresultaten: In plaats van zich te laten leiden door korte-termijnmarktvolatiliteit of sentiment, richten waardebeleggers zich op de langetermijnresultaten van hun investeringen.

 

Met Affluent investeren in waardebeleggen

waardebeleggen, Waardebeleggen

Via een gespecialiseerde vermogensbeheerder

We kennen diverse vermogensbeheerders die zich gespecialiseerd hebben in waardebeleggen.

waardebeleggen, Waardebeleggen

Via de beste beleggingsfondsen

Er is een groot aanbod van beleggingsfondsen die zich richten op waardebeleggen. We kunnen uw adviseren over de beste keuze.

waardebeleggen, Waardebeleggen

U maakt zelf uw keuze

Natuurlijk kunt u uiteindelijk ook zelf uw analyses maken. Naast tijd dient u natuurlijk ook over de juiste kennis te beschikken.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Warren buffet als uw grote voorbeeld?

Of heeft u een andere visie?

Warren Buffett, een van de bekendste waardebeleggers, heeft met succes de principes van waardebeleggen toegepast om zijn investeringsportefeuille op te bouwen en Berkshire Hathaway te leiden. Het is echter belangrijk op te merken dat waardebeleggen niet zonder risico is, en het vereist zorgvuldige analyse en onderzoek. Niet alle ondergewaardeerde activa herstellen zich zoals verwacht, en markten kunnen onvoorspelbaar zijn. Investeren brengt altijd risico’s met zich mee, en beleggers moeten hun eigen risicotolerantie begrijpen voordat ze een bepaalde strategie volgen.