Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

De last van uw vermogen op uw schouders

13-05-2020 | Family Office, Stephan Christophe

Dit weekend was ik lekker in de tuin aan het werk en het was een drukte van jewelste. Veel vogels, vlinders. Zelfs een eekhoorntje was druk in de weer . Toen ik na het werken op het terras wilde gaan zitten en de stoelen opzij schoof kwam ik bovenstaande vriend tegen. Rustig bewoog deze slak zich voort af en toe stoppend om zich dan weer in beweging te zetten.

Beleggingsdoelen

Als vermogensmanager vond ik dit beeld om twee redenen wel heel mooi en ook enorm bij deze tijd passen.

Allereerst hebben bijna alle beleggers hier nu mee te maken. De portefeuilles zijn allemaal minder waard geworden. Maar de laatste tijd wel weer in beweging gekomen terug omhoog.

In deze tijd heb ik met veel mensen gesproken, en natuurlijk niemand was blij met de behoorlijke koersdalingen. Maar gelukkig maakte bijna niemand zich zorgen over het wel of niet bereiken van het beleggingsdoel.

Dit doel is destijds bepaald en de bijpassende horizon is daarbij gekozen dit is heel zorgvuldig gedaan en we laten ons niet van de wijs brengen door deze tijdelijke daling. Wel is het vaak in deze tijden nodig om de beleggers zich eraan te helpen herinneren wat het doel ook alweer was. En samen met ze te kijken hoe deze beweging daar nu in past.

De last van vermogen

En ten tweede.

Deze slak heeft zijn hele vermogen op zijn rug maar ervaart dit niet als last. En dat zou u als belegger ook niet moeten hebben.

Ervaart u als belegger nu het beheren van uw vermogen als een last of heeft u destijds een beleggingsdoel bepaald en wenst u eens te kijken of de huidige samenstelling van het vermogen nog passend is bij dit doel neem dan vrijblijvend contact met me op. Bovendien kunnen wij, maar u ook,  eenvoudig alle portefeuilles monitoren met het Affluent Vermogensdashboard.

Natuurlijk mag u ook altijd contact met mij opnemen om te sparren over het bepalen van uw doelen.

TIP

Als u uw vermogen als een zware last op uw schouders ervaart zoek dan een adviseur die u begrijpt en verder kijkt dan de technische oplossing.

Door:

Stephan Christophe

Stephan Christophe

Na zijn HBO opleiding is Stephan Christophe in 1997 begonnen bij de ABN AMRO Bank. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot het beleggingsvak in al haar facetten.

Na een periode waarbij Stephan veel trainingen en presentaties mocht geven aan adviseurs, merkte hij toch dat er iets ontbrak in wat hij deed. Namelijk de KLANT. Vanaf 2004 is Stephan weer terug gegaan naar deze passie en als beleggingsadviseur begonnen.

Daarna, in 2008, is hij als Senior Beleggingsadviseur bij ABN AMRO MeesPierson zich op de complexere vermogens gaan richten. De kreet “het centraal stellen van de klant” moet niet alleen een kreet zijn, maar ook echt bij je als mens passen.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Het eerste kwartaal van 2024

Het eerste kwartaal van 2024

Het is goede vrijdag 2024. De beurzen zijn gesloten dus we kunnen de balans op gaan maken over het 1e kwartaal van 2024. En het was een goed kwartaal voor de beurzen wereldwijd. De MSCI World index wist er dit kwartaal 8,44 % bij te plussen. Het jaar begon na de forse...

Lees meer
Vooruitblik 2024

Vooruitblik 2024

De financiële markten hebben zich een weg gebaand door een jaar van significante uitdagingen. De centrale banken bleven de rente verhogen en vanwege de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten en een restrictief beleid van met name Saudi-Arabië lieten ook de...

Lees meer