Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Geen spaarrente en dus beleggen?

18-02-2020 | Stephan Christophe

De laatste weken horen we het steeds vaker: we gaan nu echt te maken krijgen met een negatieve spaarrente. Goed, op dit moment alleen nog bij een spaarrekening van boven de 1 miljoen EURO, maar toch. Overal waar ik kijk zie ik (misschien wel door beroepsmisvorming) dan vervolgens partijen roepen “ Je moet dan maar gaan beleggen”.

En ja ze hebben gelijk, beleggen levert over een lange periode altijd een beter rendement op dan een spaarrente. Alleen de vraag waar velen in mijn ogen te snel over heen stappen is dat beleggen ook wel bij je moet passen. En welke risico’s je met beleggen kunt lopen. Hierin heb je dan het risico dat je financieel kunt lopen maar (en in mijn ogen nog belangrijker) ook welk risico je emotioneel kunt lopen.

Hoe ga je er bijvoorbeeld mee om als je portefeuille in een bepaalde periode 20% minder waard wordt? Ook moet je je als spaarder de vragen stellen: “Waarom ben ik dan niet eerder begonnen met beleggen?”

“Het moet ook goed voelen.”

En “zijn er als notoire spaarder geen andere alternatieven?” Vraag jij je als “spaarder” af wat voor jou de beste oplossing is, neem dan contact met mij (Stephan Christophe) op en dan gaan we samen onder het genot van een goede kop koffie kijken wat bij JOU past.

Met andere woorden, weg met het feit dat je geen spaarrente krijgt en opzoek naar een passend alternatief waar je je prettig bij voelt.

 

 

Door:

Stephan Christophe

Stephan Christophe

Na zijn HBO opleiding is Stephan Christophe in 1997 begonnen bij de ABN AMRO Bank. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot het beleggingsvak in al haar facetten.

Na een periode waarbij Stephan veel trainingen en presentaties mocht geven aan adviseurs, merkte hij toch dat er iets ontbrak in wat hij deed. Namelijk de KLANT. Vanaf 2004 is Stephan weer terug gegaan naar deze passie en als beleggingsadviseur begonnen.

Daarna, in 2008, is hij als Senior Beleggingsadviseur bij ABN AMRO MeesPierson zich op de complexere vermogens gaan richten. De kreet “het centraal stellen van de klant” moet niet alleen een kreet zijn, maar ook echt bij je als mens passen.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Het eerste kwartaal van 2024

Het eerste kwartaal van 2024

Het is goede vrijdag 2024. De beurzen zijn gesloten dus we kunnen de balans op gaan maken over het 1e kwartaal van 2024. En het was een goed kwartaal voor de beurzen wereldwijd. De MSCI World index wist er dit kwartaal 8,44 % bij te plussen. Het jaar begon na de forse...

Lees meer
Vooruitblik 2024

Vooruitblik 2024

De financiële markten hebben zich een weg gebaand door een jaar van significante uitdagingen. De centrale banken bleven de rente verhogen en vanwege de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten en een restrictief beleid van met name Saudi-Arabië lieten ook de...

Lees meer