Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Negatieve rentes

18-11-2020 | Stephan Christophe

 

Er lijkt wat meer duidelijkheid te zijn over de Amerikaanse verkiezingen. Verder lijkt het erop dat we volgend jaar een aantal werkende vaccins gaan hebben tegen het corona virus. Onder andere hierdoor hebben de beurzen de weg naar boven weer gevonden.

In de tussentijd zien we dat de negatieve rentes die door de banken in rekening worden gebracht alleen maar toenemen. Was het in eerste instantie nog de saldi boven de 1 miljoen EURO of zelfs nog hoger. Op dit moment zien we dat de grens verder omlaag blijft gaan.

Veel partijen roepen nu om het hardste dat je nu dan echt moet gaan beleggen.

En JA rationeel hebben ze gelijk, beleggen levert over een lange periode altijd een beter rendement op dan een spaarrente. Alleen de vraag waar velen, in mijn ogen, te snel over heen stappen is dat beleggen ook wel bij je moet passen. En welke risico’s je met beleggen kunt lopen. Hierin heb je dan het risico dat je financieel kunt lopen maar (en in mijn ogen nog belangrijker) ook welk risico je emotioneel kunt lopen.

Hoe ga je er als belegger bijvoorbeeld mee om als je portefeuille in een bepaalde periode 20% tot 30% minder waard wordt? Dit zijn scenario’s die dit jaar toch weer eens erg actueel zijn geweest. En kan je als belegger omgaan met de bewegelijkheid van de beurzen zeker als die veroorzaakt worden door twitter berichtjes of andere geruchten.

Ook moet je je als spaarder de vragen stellen: “Waarom ben ik dan niet eerder begonnen met beleggen?”

“Het moet ook goed voelen.”

En “zijn er als notoire spaarder geen andere alternatieven?” Vraag jij je als “spaarder” af welke mogelijkheden er voor jou zijn om de gevolgen van de negatieve rente te beperken? Neem dan contact met mij op en dan gaan we samen onder het genot van een goede kop koffie kijken wat bij JOU past.

Opzoek naar een alternatief voor de negatieve rentes.

Door:

Stephan Christophe

Stephan Christophe

Na zijn HBO opleiding is Stephan Christophe in 1997 begonnen bij de ABN AMRO Bank. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot het beleggingsvak in al haar facetten.

Na een periode waarbij Stephan veel trainingen en presentaties mocht geven aan adviseurs, merkte hij toch dat er iets ontbrak in wat hij deed. Namelijk de KLANT. Vanaf 2004 is Stephan weer terug gegaan naar deze passie en als beleggingsadviseur begonnen.

Daarna, in 2008, is hij als Senior Beleggingsadviseur bij ABN AMRO MeesPierson zich op de complexere vermogens gaan richten. De kreet “het centraal stellen van de klant” moet niet alleen een kreet zijn, maar ook echt bij je als mens passen.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Het eerste kwartaal van 2024

Het eerste kwartaal van 2024

Het is goede vrijdag 2024. De beurzen zijn gesloten dus we kunnen de balans op gaan maken over het 1e kwartaal van 2024. En het was een goed kwartaal voor de beurzen wereldwijd. De MSCI World index wist er dit kwartaal 8,44 % bij te plussen. Het jaar begon na de forse...

Lees meer
Vooruitblik 2024

Vooruitblik 2024

De financiële markten hebben zich een weg gebaand door een jaar van significante uitdagingen. De centrale banken bleven de rente verhogen en vanwege de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten en een restrictief beleid van met name Saudi-Arabië lieten ook de...

Lees meer