Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

De effectenbeurzen en het weer

24-02-2021 | Stephan Christophe, vermogensbegeleiding

De afgelopen 2 weken zagen we in ons land op het gebied van het weer flinke verschillen. Het ene weekend konden we op de schaatsen staan en het andere weekend liepen we in het zonnetje met temperaturen van bijna 20 graden. Zo lijkt het de afgelopen dagen en weken ook regelmatig op de effectenbeurzen.

Koersen van aandelen of andere beleggingsproducten die het ene moment bijna 10% in de plus staan en de andere dag ditzelfde percentage kunnen dalen. Dit zorgt in de media natuurlijk wel voor hele mooie berichten. Maar veel beleggers worden hier nou niet echt vrolijk van.

Als je als belegger niet continu wil handelen op de beurs dan heb je als belegger helemaal niets aan al die real time informatie.

Die informatie op micro niveau van dat ene aandeel in de portefeuille dat op min 10% staat zorgt namelijk voor een behoorlijke onrust. In sommige gevallen zorgt het er zelfs voor dat een prima overall rendement op de portefeuille of het gehele vermogen niet meer als zodanig wordt ervaren.

Nu is het vaak wel heel lastig om een goed overzicht te hebben van het totale rendement over het gehele belegde vermogen. Zeker als het gespreid staat over verschillende partijen.

Wij zagen dit probleem ook als Affluent adviseurs. En we zijn dan ook trots dat we kunnen melden dat dit probleem tot de verleden tijd behoort.

Affluent Vermogensdashboard

Wij hebben namelijk een tool, het Affluent Vermogensdashboard, ontwikkeld waar op een makkelijke manier verschillende beleggingsportefeuilles, maar ook andere beleggingen in kunnen worden opgenomen. Hiermee heb je altijd een mooi overzicht van de totale vermogenspositie en het rendement hierop. Hierdoor kan je je richten op belangrijkere zaken dan het volgen van elke regel in de portefeuille.

Als u hier meer over wil weten of dit gevoel van rust ook wil gaan ervaren, neem dan contact met mij op. U mag natuurlijk ook één van mijn Affluent collega’s contacteren.. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Door:

Stephan Christophe

Stephan Christophe

Na zijn HBO opleiding is Stephan Christophe in 1997 begonnen bij de ABN AMRO Bank. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot het beleggingsvak in al haar facetten.

Na een periode waarbij Stephan veel trainingen en presentaties mocht geven aan adviseurs, merkte hij toch dat er iets ontbrak in wat hij deed. Namelijk de KLANT. Vanaf 2004 is Stephan weer terug gegaan naar deze passie en als beleggingsadviseur begonnen.

Daarna, in 2008, is hij als Senior Beleggingsadviseur bij ABN AMRO MeesPierson zich op de complexere vermogens gaan richten. De kreet “het centraal stellen van de klant” moet niet alleen een kreet zijn, maar ook echt bij je als mens passen.

Recente blogs