Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Groen sparen

20-04-2020 | Groen beleggen, Thijs van Wensveen

Groen sparen? Hoog rendement en geen risico wie wil het niet? Op dit moment zijn er veel mensen op zoek naar een veilige belegging. Iedere belegger wil immers het hoogste rendement en geen risico. Helaas, of eigenlijk gelukkig gaan rendement en risico hand in hand.

Toch zijn er wel veilige beleggingen die een zeer laag risico kennen en veel meer rendement opleveren dan een spaarrekening.

De “vergeten” belegging

Een belegging die regelmatig wordt vergeten in de praktijk is het groen sparen. Zeker de zogenaamde groene deposito’s. De meeste financiële instellingen hebben ze niet op het schap liggen en daarom worden ze “vergeten” . Wij houden voor u de gehele markt in de gaten. Wij adviseren producten en verkopen ze niet. Bovendien hebben wij er ook geen enkel financieel belang bij welk product u afneemt.

Groen sparen

Een groendeposito (klik hier voor info) is de veilige oplossing waarover we het hebben. Zo’n deposito geldt voor de belastingdienst als een groene belegging.

Een particuliere belegger heeft een belastingvoordeel met groene beleggingen. Omdat je als particuliere belegger over het geld dat je belegt in een groene belegging geen box 3-belasting betaalt. De waarde van uw groene beleggingen moet wel binnen de vrijstelling blijven. Deze bedraagt zo’n € 60.000 per persoon. Voor fiscale partners geldt een dubbele vrijstelling.

Naast deze vrijstelling heeft u ook recht op een extra heffingskorting van 0,7%. Voor fiscale partners geldt een dubbele vrijstelling.

Dit maakt dat u (afhankelijk van uw Box 3 vermogen) een rendement kunt maken van 1,25% tot 2,28%. Voor fiscale partners tot € 2.700 meer opbrengst, zonder extra risico!

 

OP = OP

Het lijkt op een verkooppraatje maar de realiteit is niet anders. Het product is vaak snel uitverkocht. Dit betekent als er een partij een groendeposito open zet is deze vaak binnen enkele dagen “vol”.

 

Het gaat niet alleen om rendement

Bij beleggen gaat het niet altijd alleen om rendement. Sommige beleggers willen ook een bepaalde impact met hun beleggingen realiseren.  Met een groene belegging kunt u er van op aan dat u een duurzame investering doet. Een groene belegging is een belegging die van de overheid het stempel groene belegging” heeft gekregen.

Op de lijst voor groen sparen ?

Affluent monitort permanent de markt van groendeposito’s. Als er iets zich nieuwe mogelijkheden zich voordoen informeren wij onze cliënten direct. Wilt u ook proactief een signaal ontvangen zet u dan nu op de lijst.

Note 19 december 2020: groen sparen kan een van de mogelijkheden zijn om een negatieve rente te gaan ontvangen. Klik hier voor negen andere tips.

 

Door:

Thijs van Wensveen

Thijs van Wensveen

Thijs van Wensveen heeft al meer dan 30 jaar ervaring met vermogensvraagstukken en doordachte vermogensspreiding. Deze ervaring stelt hem in staat om uw wensen en eisen goed te begrijpen en tot de beste oplossingen te komen. Het blijft voor hem het mooiste om alle aspecten – ook die waaraan u zelf mogelijk nog niet dacht – met elkaar in balans te brengen. Want hij weet uit ervaring dat juist dié balans rust geeft.

Hij selecteert op basis van grondige analyse graag de best passende oplossingen voor uw vermogen. Door zijn uitgebreide netwerk van accountants, fiscalisten, notarissen/estate planners, overname- en financieringsspecialisten weet hij zich omringt door de beste financiële kennis en kunde.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Saxo houdt van extremen

Saxo houdt van extremen

Heel af en toe komen ze uit: de waanzinnige voorspellingen van Saxo. Een voorbeeld daarvan is het vertrek van de VK uit de Europese Unie. Traditioneel stelt het Deense Saxo jaarlijks 10 extreme voorspelingen op. Die voorspellingen zijn een gedachte-experiment om de...

Lees meer