Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Positionering Nederlandse grootbanken

03-01-2023 | Beleggen, Thijs van Wensveen

Nu wordt het serieus. In onderstaand artikel zetten wij de verschillen en overeenkomsten qua positionering in aandelen en obligaties naast elkaar. We focussen daarbij op de grote Nederlandse partijen.

Opvallend is dat de meeste partijen in hun toelichting aangeven hun positieve focus te richten op het tweede halfjaar: de kortere termijn geeft partijen te weinig houvast om met een goed gevoel het nieuwe jaar te starten. Veelzeggend is de titel van het rapport van Robeco: “Short term pain, long term gain’ .

Ook opvallend is dat een aantal partijen zich niet nadrukkelijk uitspreken over hun positionering in hun outlook. Kennelijk houdt men graag een slag om de arm. Voordeel daarvan is dat je het ook niet mis kan hebben.

De positionering in aandelen is doorgaans terughoudend. We noemen dat een ‘neutrale’ of ‘onderwogen’ weging ten opzichte van de basisweging bij een bepaald risicoprofiel. Obligaties zijn nadrukkelijk weer meer op het netvlies gekomen.

Positionering voor de start van 2023 Aandelen Obligaties
ABN AMRO Onderwogen Neutraal
ING Neutraal Neutraal
InsingerGilissen Neutraal Neutraal
Rabo Neutraal Neutraal
Van Lanschot Kempen Onderwogen Overwogen

 

Door:

Thijs van Wensveen

Thijs van Wensveen

Thijs van Wensveen heeft al meer dan 30 jaar ervaring met vermogensvraagstukken en doordachte vermogensspreiding. Deze ervaring stelt hem in staat om uw wensen en eisen goed te begrijpen en tot de beste oplossingen te komen. Het blijft voor hem het mooiste om alle aspecten – ook die waaraan u zelf mogelijk nog niet dacht – met elkaar in balans te brengen. Want hij weet uit ervaring dat juist dié balans rust geeft.

Hij selecteert op basis van grondige analyse graag de best passende oplossingen voor uw vermogen. Door zijn uitgebreide netwerk van accountants, fiscalisten, notarissen/estate planners, overname- en financieringsspecialisten weet hij zich omringt door de beste financiële kennis en kunde.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Saxo houdt van extremen

Saxo houdt van extremen

Heel af en toe komen ze uit: de waanzinnige voorspellingen van Saxo. Een voorbeeld daarvan is het vertrek van de VK uit de Europese Unie. Traditioneel stelt het Deense Saxo jaarlijks 10 extreme voorspelingen op. Die voorspellingen zijn een gedachte-experiment om de...

Lees meer