Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Vermogensrapportage

15-02-2023 | Jan Roelof Boerlage, Vermogensrapportage

Met Affluent – New School Private Banking, zijn we bijna vijf jaar op weg sinds de lancering in september 2018. Hoewel we dagelijks bezig zijn met wat er beter kan en er nog mist, zijn we ook trots op wat er al staat. In ons relatief korte bestaan hebben we een belangrijke positie verworven op de Nederlandse markt. Met name de meest recente aanpassingen aan de vermogensrapportage zijn weer een mooie stap voorwaarts.

Vermogensrapportage nu ook op papier

Na een wat aarzelende start zien we dat steeds meer cliënten gebruik maken van de vermogensrapportage. De belangrijkste gegevens zijn allemaal online te benaderen door onze cliënten. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om de vermogensrapportages van verschillende beheerders te consolideren. Een vraag, of beter gezegd een verzoek, die de afgelopen tijd veelvuldig voorbij is gekomen.

Wij zijn verheugd om mee te delen dat ook de uitgebreide “papieren versie” inmiddels voor onze cliënten beschikbaar is.

Met de nieuwste ontwikkeling kunnen we duidelijk inzichtelijk maken hoe de verschillende portefeuilles zijn opgebouwd. Bijvoorbeeld in welke sectoren is belegd.

vermogensrapportage, Vermogensrapportage

Een ander voorbeeld is het overzicht dat wordt getoond dat aangeeft wat de kwaliteit is van de verschillende obligaties.

vermogensrapportage, Vermogensrapportage

 

Tenslotte kunnen we de asset allocatie inzichtelijk maken in de tijd. Het is dan ook mooi om te zien welke vermogensbeheerders een actief beleid voeren in de asset allocatie.

vermogensrapportage, Vermogensrapportage

Het is onze missie om de Affluent vermogensmanagers zo goed mogelijk te voorzien van de beste tools, kennis en service zodat zij hun cliënten volledig kunnen ontzorgen.

Geconsolideerde vermogensrapportage

De grootste toegevoegde waarde zit in het kunnen consolideren van de rapportages van de verschillende banken en vermogensbeheerders.Het geeft u de mogelijkheid om de verschillen snel te signaleren. Om uw risico’s goed te managen is het natuurlijk cruciaal om de asset allocation goed te monitoren. Bij de geconsolideerde vermogensrapportage zit natuurlijk een geconsolideerde asset allocation.

Private Equity en direct vastgoed

Indien gewenst kan aan uw rapportage ook worden uitgebreid met uw Private Equity en directe onroerend goed beleggingen. U bepaald uiteindelijk hoe de rapportage wordt ingericht.

Bijna alles is mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld uw rapportage iedere zaterdagmorgen ontvangen dan kunnen we dat regelen. Daag ons maar uit!

Met de visie van Affluent geloven we dat we nieuwe kansen creëren, voor zowel onze vermogensmanagers als de cliënten die zij bedienen. Het is onze missie om de Affluent adviseurs zo goed mogelijk te voorzien van de beste tools, kennis en service zodat zij hun cliënten volledig kunnen ontzorgen.

Heeft u al online toegang tot uw vermogensrapportage dan kunt hier inloggen.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer
Wanneer instappen?

Wanneer instappen?

Een van de moeilijkste vragen voor een belegger is "wanneer instappen?"  Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas kunnen wij daar ook niet het antwoord opgeven. De beurzen zullen altijd bewegen en blijven onvoorspelbaar. Hoe hier dan nu mee om te gaan? In deze blog...

Lees meer