Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Verbonden agent worden of toch niet?

29-04-2021 | Affluent partner, Jan Roelof Boerlage

Op dit moment zijn de banken opnieuw fors aan het reorganiseren. Dit betekent dat veel adviseurs zich aan het oriënteren zijn hoe nu verder te gaan. Verbonden agent worden een goede oplossing? Of toch iets anders? Wij zetten de alternatieven op een rijtje.

 Velen overwegen de optie om een eigen “office” te starten. Hierbij bestaan er dan eigenlijk een drietal mogelijkheden.

Geheel zelfstandig/onafhankelijk

Indien je besluit om geheel zelfstandig je eigen “office” te starten heb je het grote voordeel dat je zelf bepaalt hoe je je “office” positioneert. Een groot nadeel hiervan is dat je veel tijd kwijt zult zijn om je “office” operationeel goed te organiseren voordat je werkelijk kunt starten. Ook een beperkte zichtbaarheid zal de groei niet ten goede komen. Lees de blog over Mc Donalds.

Bedenk wel dat je alleen erg kwetsbaar bent, samen met een paar partners (evt oud-collega’s) natuurlijk een stuk minder. Maar, hoe ga je ermee om als de commerciële resultaten onderling erg verschillend zijn?

Verbonden agent

Je kunt je ook als verbonden agent aansluiten bij een bestaande vermogensbeheerder. Deze agenten treden op onder volledige en onvoorwaardelijke verantwoordelijkheid van één bepaalde vermogensbeheerder. Voor rekening van die vermogensbeheerder verlenen zij bepaalde beleggingsdiensten.

Helemaal onafhankelijk is de rol niet; de adviseur mag in deze rol alleen maar diensten verlenen voor één bepaalde vermogensbeheerder. Dat kan uiteraard een prima onderneming zijn. Er zijn meerdere partijen waarvan ik het beleggingsbeleid volledig onderschrijf.

Niet-verbonden agent

Maar waarom werken voor een partij als je ook als volledig onafhankelijk adviseur werkzaam kunt zijn? Een zogenaamde niet-verbonden agent kan in tegenstelling tot de verbonden agent belangen behartigen voor meerdere partijen. Je positionering naar je cliënt is hierdoor een totaal andere.

Wij bouwen een “office” voor je met de structuur waar alle bovengenoemde voordelen worden gecombineerd. De kracht van het volledig zelfstandig ondernemerschap met de voordelen van een verbonden agentschap.

Wij werken met meerdere solide partijen samen. Ze hebben allemaal een duidelijke visie waar ze naar handelen. Deze partijen kunnen een actief beleid voeren of juist een meer passief beleid maar ook kunnen ze de nadruk leggen op inkomen of juist op duurzaamheid.

Heb ik je interesse gewekt om partner te worden bij Affluent? Je kan mij rechtstreeks bellen? 06 306 179 07.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer