Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Het kwartaal van …….Ruud van Velzen

29-09-2022 | Ruud van Velzen

Samen met mijn partner Lonneke is vorige week ons nieuwe huis in Roelofarendsveen opgeleverd. Er moet nog veel gebeuren. Zoals schilderen, vloeren leggen en de keuken plaatsen. De bovenste verdieping is casco opgeleverd.  Daar moet alles dus nog gedaan worden. Gelukkig hebben wij een vriend die schilder is en een zwager die ZZP’er in de bouw is, want ik heb werkelijk geen idee waar ik moet beginnen. Wij doen allerlei hand en span diensten. Mijn vrienden zeggen overigens dat ik alleen maar in de weg loop. Ik kan mij volgens hen maar beter bij mijn eigen vak houden.

Toch leer ik deze weken heel veel. Hoe ik mijn kwast of de roller moet vasthouden. Afplakken is ook een kunst. Om maar niet te spreken over raggelen en tegels zetten. Ik geniet ervan hoe deze twee vakmensen hun vak uitoefenen. Tijdens de koffie komen er gelukkig ook financiële vraagstukken aan de orde. En dan ……. heb ik opeens weer het hoogste woord.

Ieder zijn vak en specialisme

Vaak lijken dingen gemakkelijk en voor de hand liggend. Maar ik raadpleeg graag en roep de hulp in van een specialist. Zoals ik graag andere mensen weer help en begeleid met mijn specialisme: Vermogensplanning en – begeleiding.

Zeker in deze zeer woelige tijden is het van belang het hoofd koel te houden. Drie jaar terug hadden we nog nooit van Covid gehoord. Maar inmiddels heeft het ons leven zo’n twee jaar beïnvloed. Een oorlog in Europa zou nooit meer voorkomen. Maar wij weten nu beter.

Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de financiële markten en raakt het dus uw vermogen. Wat mooi is het dan, dat u een beroep kunt doen op een specialist. Een financieel vertrouwenspersoon die voor u de lange termijn in de gaten houdt en de rust voor u bewaart.

Affluent Vermogensplan

Van belang is het om een goede planning te maken. Welke geldstromen heeft u nodig voor levensonderhoud, vakanties en bijzondere uitgaven. Uw wensen en doelen worden vastgelegd in het Affluent Vermogensplan. Zodat er altijd voldoende spaargeld of inkomen is om aan uw wensen te voldoen.

Wat u langere tijd niet nodig heeft, kan worden belegd. Maar hoe doe je dat dan? Voor welke vermogensbeheerder of bank kies je dan? Wilt u een vermogensbeheerder die super duurzaam belegt? Past crypto valuta hierin? Ook wordt u vast weleens gebeld met fantastische beleggingsmogelijkheden die te mooi zijn om waar te zijn. Nou, dat is dan ook meestal zo!

Beste vermogensbeheerder

Mijn collega Affluent adviseurs en ik helpen u graag bij het maken van uw keuzes. Hiervoor maken wij gebruik van onze vergelijkingstool. Zo kunnen we aangeven welke vermogensbeheerder het beste presteert en wie de laagste kosten in rekening brengt.

Onlangs heb ik nog een ondernemersechtpaar geholpen met een prachtig eigen bedrijf. Over 5 jaar willen ze verkopen. Maar kan dat dan wel? Ik heb een totaal overzicht gemaakt van hun vermogen en de inkomsten uit hun bedrijf en opgeteld bij de verhuurinkomsten. Hieruit bleek dat ze eigenlijk geen verkoopopbrengst nodig hadden om het leven te kunnen leiden dat ze voor ogen hebben. Dit geeft hun veel rust en vertrouwen in de toekomst. Door dit inzicht hebben wij ook de mogelijkheid besproken om het bedrijf te laten voortzetten door twee medewerkers. Iets wat ze heel graag willen, maar dachten dat dit financieel niet mogelijk was.

Daarnaast bleek dat ze ook vermogen konden reserveren om te gaan beleggen. Hier hebben wij twee passende vermogensbeheerders bij gezocht en gevonden. Beide vermogensbeheerders met andere beleggingsstijlen. Hierdoor wordt er vermogen uit het ondernemersrisico gehaald en de risico’s beter gespreid.

De ontwikkeling van het totale vermogen kunnen de klanten goed volgen in ons vermogensdashboard.

Doen wat je leuk vindt is vrijheid, leuk vinden wat je doet is geluk

Ik geniet van de vakmensen die mij helpen. Maar ik geniet er nog meer van dat ik met mijn kennis en ervaring mensen kan helpen en begeleiden met hun vermogensvraagstukken. Zorgen dat zij financiële rust hebben en lekker het leven kunnen leiden dat ze willen.

Ruud van Velzen MFP CFP, Associated Partner Affluent

 

Door:

Ruud van Velzen

Ruud van Velzen

Als financieel vertrouwenspersoon zorg ik ervoor dat de klant zowel nu als later goed kan leven en geen zorgen heeft over zijn vermogensontwikkeling.

In een lange carrière bij de Rabobank heb ik veel ervaring opgedaan en veel kunnen leren over allerlei financiële vraagstukken. Als gecertificeerd Financieel Planner zet ik deze kennis en ervaring met enthousiasme in om mijn klanten te helpen hun doelstellingen te bereiken.

Mensen vinden mij deskundig, puur en eerlijk. Naast mijn liefde voor de financiële wereld doe ik graag aan sport. Met name wielrennen. Ik vind het uitdagend om een berg van de 1ecategorie op te fietsen. Zowel met sport als in mijn werk is geen berg mij te hoog.

Met mijn lidmaatschap van de Lionsclub Kaag en Braassem zet ik mij in voor maatschappelijke problemen in mijn omgeving.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Rente alternatief

Rente alternatief

Met bijgaande blog geef ik een update op de alternatieven voor de spaarrekening. Sinds mijn laatste schrijven, november 2023, is het rentelandschap danig veranderd. Waar rentes in 2023 over de gehele looptijd opliepen, werd deze trend een halt toegeroepen door...

Lees meer
Alternatief spaarrekening

Alternatief spaarrekening

De afgelopen kwartalen zijn de rentes omhoog gevlogen. Dit zien wij echter nog niet volledig terugkomen op onze spaarrekening. Als alternatief voor in het jaar 2024 kun je overwegen om een deel van je spaargeld te investeren in kortlopende staatsobligaties van de...

Lees meer
Renteontwikkeling biedt kansen!

Renteontwikkeling biedt kansen!

In de financiële sector is de renteontwikkeling een zeer belangrijke factor. De prijs van het geld heeft immers zijn weerslag op bijna alle facetten van de financiële dienstverlening. Afgelopen decennia hadden we te maken met alsmaar dalende rente. Dalende spaarrente,...

Lees meer