Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Financiële Planning en de HelloFresh Box

31-03-2022 | Financieel plan

Sinds een paar jaar hebben wij thuis de HelloFresh Box. Iedere week zoek ik samen met dochterlief de recepten uit (natuurlijk gaan wij voor die recepten die niet zoveel voorbereidingstijd kosten) welke dan op een vooraf aangekondigde tijd keurig worden afgeleverd. Wat een heerlijkheid om na een drukke werkdag alleen nog maar een voorgesorteerd pakket uit de koelkast te hoeven halen. Met het doorlopen van het bijgevoegde stappenplan voor dummies kan het eigenlijk niet mislukken. Het resultaat: het voorschotelen van een heerlijke verantwoorde maaltijd. Wat mij betreft het ultieme toppunt van gemak en daar heb ik best wat voor over.

Voorbeelden van Financiële Planning

Eigenlijk is dit net zo met Financiële Planning. Natuurlijk kun je alles zelf uitzoeken en regelen maar waar moet je beginnen of nog moeilijker: Kun je de “fiscale” wetgeving vertalen naar je eigen situatie? De wetgeving wordt immers regelmatig aangepast.

– Schenkingsvrijstelling

Zo heeft het kabinet onlangs nog besloten om de schenkingsvrijstelling eigen woning per 1 januari 2023 enorm te verlagen. Dus heb je vermogen en kinderen jonger dan 40 jaar die een eigen woning hebben of willen kopen, dan is het wellicht interessant om hier nog dit jaar iets mee te doen. Want nu kan er nog gejubeld worden met een ton. Vanaf 2023 blijft er een schamele € 27.000,= over.

– Vermogensbelasting

Ook zijn er al tijden plannen om de vermogensbelasting in box 3 te hervormen. In het coalitieakkoord 2021-2025 is te lezen dat de box 3 heffing naar werkelijk rendement er per 1 januari 2025 gaat komen. Maar hoe het er exact uit komt te zien is nog niet duidelijk, want dit blijkt nog niet zo eenvoudig in te regelen. Vraagstukken met betrekking tot vermogensopbouw  worden zo weer actueel en zouden weer opnieuw onder de loep moeten worden genomen.

– Leegwaarderatio

In ieder geval heeft het kabinet wel al bepaald om per 2023 het leegwaarderatio (recht op een verlaging van de WOZ-waarde als een beleggingsobject verhuurd wordt) af te schaffen. Hierdoor zal de belasting van het rendement op verhuurd vastgoed in box 3 meer gaan aansluiten bij de praktijk.

Geen panklare maar pasklare oplossingen bij Financiële Planning

Met een actueel Financieel Plan gebaseerd op jouw situatie en wensen, ben jij voorbereid op de toekomst. Het verschil met HelloFresh is dat je geen panklare maar pasklare oplossingen krijgt aangereikt waardoor je gemakkelijker keuzes kunt maken. Dit geeft rust en bespaart je tijd zodat jij je kunt richten op waar je echt goed in bent. En misschien is dat wel koken.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Het kwartaal van …….Rene Speelman

Het kwartaal van …….Rene Speelman

Klinkt een beetje raar deze titel. Want als je eerlijk bent naar jezelf, moet het altijd jouw kwartaal zijn. Zoals ik bij de bank in het nieuwe jaar vaak hoorde, dit wordt het jaar van de klant. Ik dacht dan altijd, voor wie deed ik mijn werk voorheen dan. Helaas...

Lees meer
Terugblik beursjaar 2022

Terugblik beursjaar 2022

De gehele financiële wereld was in het beursjaar 2022 in de ban van de renteverhogingen van de grote centrale banken en bezweken meer dan eens onder de renteangst. Zelfs richting het eind van het jaar hield dit een eindejaarsrally tegen. De Nederlandse AEX-index begon...

Lees meer
Saxo houdt van extremen

Saxo houdt van extremen

Heel af en toe komen ze uit: de waanzinnige voorspellingen van Saxo. Een voorbeeld daarvan is het vertrek van de VK uit de Europese Unie. Traditioneel stelt het Deense Saxo jaarlijks 10 extreme voorspelingen op. Die voorspellingen zijn een gedachte-experiment om de...

Lees meer