Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Financiële Planning en de HelloFresh Box

31-03-2022 | Anja van Zandbergen, Financieel plan

Sinds een paar jaar hebben wij thuis de HelloFresh Box. Iedere week zoek ik samen met dochterlief de recepten uit (natuurlijk gaan wij voor die recepten die niet zoveel voorbereidingstijd kosten) welke dan op een vooraf aangekondigde tijd keurig worden afgeleverd. Wat een heerlijkheid om na een drukke werkdag alleen nog maar een voorgesorteerd pakket uit de koelkast te hoeven halen. Met het doorlopen van het bijgevoegde stappenplan voor dummies kan het eigenlijk niet mislukken. Het resultaat: het voorschotelen van een heerlijke verantwoorde maaltijd. Wat mij betreft het ultieme toppunt van gemak en daar heb ik best wat voor over.

Voorbeelden van Financiële Planning

Eigenlijk is dit net zo met Financiële Planning. Natuurlijk kun je alles zelf uitzoeken en regelen maar waar moet je beginnen of nog moeilijker: Kun je de “fiscale” wetgeving vertalen naar je eigen situatie? De wetgeving wordt immers regelmatig aangepast.

– Schenkingsvrijstelling

Zo heeft het kabinet onlangs nog besloten om de schenkingsvrijstelling eigen woning per 1 januari 2023 enorm te verlagen. Dus heb je vermogen en kinderen jonger dan 40 jaar die een eigen woning hebben of willen kopen, dan is het wellicht interessant om hier nog dit jaar iets mee te doen. Want nu kan er nog gejubeld worden met een ton. Vanaf 2023 blijft er een schamele € 27.000,= over.

– Vermogensbelasting

Ook zijn er al tijden plannen om de vermogensbelasting in box 3 te hervormen. In het coalitieakkoord 2021-2025 is te lezen dat de box 3 heffing naar werkelijk rendement er per 1 januari 2025 gaat komen. Maar hoe het er exact uit komt te zien is nog niet duidelijk, want dit blijkt nog niet zo eenvoudig in te regelen. Vraagstukken met betrekking tot vermogensopbouw  worden zo weer actueel en zouden weer opnieuw onder de loep moeten worden genomen.

– Leegwaarderatio

In ieder geval heeft het kabinet wel al bepaald om per 2023 het leegwaarderatio (recht op een verlaging van de WOZ-waarde als een beleggingsobject verhuurd wordt) af te schaffen. Hierdoor zal de belasting van het rendement op verhuurd vastgoed in box 3 meer gaan aansluiten bij de praktijk.

Geen panklare maar pasklare oplossingen bij Financiële Planning

Met een actueel Financieel Plan gebaseerd op jouw situatie en wensen, ben jij voorbereid op de toekomst. Het verschil met HelloFresh is dat je geen panklare maar pasklare oplossingen krijgt aangereikt waardoor je gemakkelijker keuzes kunt maken. Dit geeft rust en bespaart je tijd zodat jij je kunt richten op waar je echt goed in bent. En misschien is dat wel koken.

Door:

Anja van Zandbergen

Anja van Zandbergen

Dankzij een lange bancaire achtergrond heeft Anja een goede expertise opgebouwd in de financiële dienstverlening. Zowel op het gebied van kredietverlening als vermogensopbouw. Een sterke combinatie.  die erg belangrijk is om ondernemers goed te kunnen adviseren.

Anja is een gepassioneerde professional die klanten door haar persoonlijke benadering snel een vertrouwt gevoel kan geven. Persoonlijk advies waarbij 100% betrokkenheid en de situatie van de klant altijd voorop staat.

Altijd een adviseur in de buurt

Affluent heeft meerdere vestigingen in Nederland. Kijk voor de verschillende locaties.

Recente blogs