Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Fondsselectie

Dat is werk voor professionals

Nu we onze strategie hebben bepaald beginnnen we met het invullen van uw vermogen. Hiervoor hebben we twee mogelijkheden:

  • we brengen het vermogen bij verschillende vermogensbeheerders onder.
  • we selecteren voor u de beste beleggingsfondsen die aansluiten bij uw gekozen strategie.

Vaak is het een combinatie van beiden. En omdat we niet gebonden zijn aan één specifieke partij hebben we alle mogelijkheden. Er is maar één doel; uw strategie zo goed mogelijk invullen.

Bij de fondsselectie maken we gebruik van diverse bronnen. Met veel fondsaanbieders hebben we een goed persoonlijk contact zodat we niet alleen hoeven te vertrouwen op de openbare informatie.

Een toonaangevende partij is Morningstar. Morningstar is een onafhankelijk instituut dat beleggingsfondsen keurt en beleggingsonderzoek uitvoert. 

 

Drie belangrijke criteria voor de juiste fondsselectie.

Fondsselectie, Fondsselectie

Rendement

Rendement is een belangrijk selectiecriterium. Maar rendement zegt niet alles.
Fondsselectie, Fondsselectie

Risico

Naast rendement gaat het om het beheersen van risico’s, zeker in dalende markten.

Fondsselectie, Fondsselectie

Kosten

Kosten mogen niet leidend zijn maar het is duidelijk dat deze het rendement direct beïnvloeden.

Altijd een vermogensadviseur bij u in de buurt

Affluent Vermogensadviseurs vindt u door het hele land. Er is er dus altijd wel één  bij u in de buurt voor een compleet vermogensadvies. Een uurtje reistijd is bij ons geen enkel probleem.

Transparant

100% onafhankelijk

Laten we helder zijn. Affluent krijgt geen vergoedingen van een beleggingsfonds, daarom hebben wij ook geen enkel belang dat u voor een bepaalde partij kiest. Sterker nog, ook als u niet gaat beleggen, vinden wij dat prima.

Overigens, ook van vermogenbeheerders ontvangen wij geen enkele vergoeding.

 

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In “Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen”  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening. 

Fondsselectie, Fondsselectie

Blogs over dit onderwerp

Fondsselectie, Fondsselectie

Vermogensbeheer vergelijken

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheer partijen met elkaar te vergelijken. Met ons e-book "In 7 stappen naar een passende vermogensbeheerder" hopen wij u te kunnen helpen. Veel mensen zijn in deze onzekere tijden op zoek naar een vermogensbeheerder, of een andere...

Lees meer
Fondsselectie, Fondsselectie

Resultaten vermogensbeheerders derde kwartaal 2020

"Allemaal in de plus" Dat is een gezellig kwartaal wat we achter de rug hebben. In de meest offensieve portefeuilles staan alle partijen die zich bezig houden met vermogensbeheer in de plus ten opzichte van het kwartaal daarvoor! Let wel: dat gaat over de periode van...

Lees meer
Fondsselectie, Fondsselectie

De beste vermogensbeheerder

Veel beleggers maken gebruik van, of zijn op zoek naar, de beste vermogensbeheerder. Het aanbod van vermogensbeheerders is enorm. Maar hoe maakt u hierin de juiste keuzes? Moet u kijken naar rendement of juist naar de laagste kosten? Hoe duurzaam is de portefeuille?...

Lees meer