Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Duurzaam investeren in de TRUSTED

21-10-2020 | Jan Roelof Boerlage

Hoe kan ik nu duurzaam investeren is vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld. Gezien de actualiteit hebben we de TRUSTED, welke wij tweemaal per jaar uitgeven, geheel gewijd aan duurzaam investeren.

Als Affluent vergelijken wij onder andere de resultaten van vermogensbeheerders met elkaar. We kijken hierbij met naar de rendementen die de partijen leveren. Natuurlijk houden we hier wel rekening met het gelopen risico. Maar ook kosten zijn een factor waar we kritisch op zijn. De ervaring is dat de duurste vermogensbeheerders vaak niet de beste performance leveren.

Maar wat wellicht het aller belangrijkste is, is de beleggingsfilosofie van de vermogensbeheerder. Investeert men graag in de snel groeiende ondernemingen of kiest men juist voor investeringen in de meer defensieve bedrijven? Wil men de index volgen of deze juist verslaan? Maar steeds vaker wordt de vraag gesteld hoe duurzaam het vermogen geïnvesteerd gaat worden.

Duurzaam investeren

De najaarseditie van TRUSTED heeft als thema sustainability, duurzaamheid.  We hebben een drietal partijen gevraagd om een bijdrage te leveren.

De eerste is Triodos, bij u vast en zeker bekend. Triodos is een van de meest duurzame banken ter wereld. Zij zijn er, net als wij, van overtuigd dat geld veranderkracht heeft.

De tweede is vermogensbeheerder DoubleDividend. DoubleDividend is, net als Triodos, een partij die alle beleggingen sustainable invult. Een kleinere partij als Triodos en zonder bankvergunning. Net als in 2019 was DoubleDividend dit jaar wederom beste keuze van de IEX Gouden Stier in de categorie ‘Beste Vermogensbeheerder van Nederland’.

Tenslotte treft u een artikel aan van Bambook. Bambook is geen bank of vermogensbeheerder. Het is een onderneming die onder andere uitwisbare schrijfblokken levert. Met zo’n schrijfblok spaar je de bomen. Met andere woorden, door de aankoop van zo’n schijfblok doet u toch een duurzame investering.

U kunt de TRUSTED digitaal lezen. Wel zo duurzaam ;-). Geeft u er de voorkeur aan om deze fysiek te ontvangen stuur u ons dan een kort berichtje (info@affluent.nl) of bel ons even.

Klik hier voor een directe link.

Veel lees plezier!

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer