Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Is uw pensioen ‘besmet’ met het coronavirus?

28-02-2020 | Financieel plan, Jan Roelof Boerlage

De laatste dagen wordt er “alleen maar” over het coronavirus gesproken. Er zijn veel onzekerheden en wellicht is uw pensioen ook wel “geïnfecteerd”.

Enkele kranten koppen van de afgelopen week.

“Nederlandse pensioenfondsen hebben in februari een flinke klap gekregen door de wereldwijde angst voor het nieuwe coronavirus.” (bron: nrc.nl)

“Pensioenfondsen krijgen dreun door coronavirus.” (bron: fd.nl)

“Pensioenen weer in de gevarenzone door coronavirus.” (bron: nu.nl)

Vaak krijg ik de vraag “hoeveel vermogen heb ik nodig om te kunnen rentenieren?” Hieronder dé tool om dit zelf snel te kunnen berekenen. 

Deze berekening is bedoeld om snel en eenvoudig een inzicht in uw financiële situatie te creëren. Een van onze adviseurs maakt graag samen met u een meer gespecificeerde berekening. We gaan dan uit van uw persoonlijke en financiële situatie en houden rekening met onder andere uw pensioen aanspraken en de AOW

Bereken het zelf

Persoonlijk advies?

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter en eén van de Affluent adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Een miljoen en met pensioen?

Enige tijd gelden heb ik een uitgebreide blog geschreven “Een miljoen en met pensioen ?”. Hierin beschrijf ik de factoren die invloed hebben of dat inderdaad mogelijk is.

Hierbij de belangrijkste factoren op een rijtje:

  • Beschikbare vermogen
  • Uitgaven
  • Inflatie
  • Belasting
  • Rendement beleggingen
  • Kosten op de beleggingen
  • Resterende levensverwachting

Lees hier het complete verhaal.

Meer dan 25 jaar geleden zijn carrière begonnen bij de toenmalige ABN Bank als trainee. Direct na zijn opleiding de keuze gemaakt voor Private Banking en verschillende functies vervuld. In 2006 voor de bank naar Zwitserland vertrokken. Naast de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse Private Banking markt altijd zijn eigen cliënten blijven bedienen. Als generalist bewaakt hij de belangen van zijn cliënten.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer
Wanneer instappen?

Wanneer instappen?

Een van de moeilijkste vragen voor een belegger is "wanneer instappen?"  Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas kunnen wij daar ook niet het antwoord opgeven. De beurzen zullen altijd bewegen en blijven onvoorspelbaar. Hoe hier dan nu mee om te gaan? In deze blog...

Lees meer