Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Financieel gezond

11-01-2019 | Jan Roelof Boerlage, vermogensbegeleiding

Iedereen wil graag  (financieel) gezond zijn. Wie wil dat niet? Daarom worden vaak ook goede voornemens gemaakt in het nieuwe jaar.

De meest populaire goede voornemens zijn: meer tijd besteden aan familie en vrienden, gezonder leven door meer te bewegen, minder alcohol te drinken of te stoppen met roken maar ook minder uitgeven/meer sparen.

Mijn goede voornemen is zoals ieder jaar een combinatie van dit alles. Dit zodat ik geestelijk en lichamelijk gezond blijf maar daarnaast probeer ik ook financieel gezond te blijven.

Financieel gezond

Ik neem ieder jaar bewust een paar dagen de tijd om mijn financiën voor het komende jaar op orde te hebben. Ik bekijk dan alle abonnementen, verzekeringen maar ook mijn bankzaken.

Houdt u uw abonnementen maar eens tegen het licht. Gaat u nog wel (zo vaak) naar de sportschool? Zit u nog bij de voor u juiste energieleverancier? Komt u nog toe aan het lezen van alle tijdschriften waar u een abonnement op heeft? Leest u de krant nog fysiek of alleen nog maar op één van uw devices? De (mobiele) telefoon providers veranderen regelmatig hun abonnementen.

Zonder dat u er erg in heeft betaalt u voor een zelfde soort abonnement enkele euro’s te veel.

Klopt de verzekerde waarde op uw verzekeringspolissen nog? Vergelijk uw premie van uw zorgverzekeraar eens met die van een andere, daar kan nog wel eens een voordeel te behalen zijn voor u.

Financieel jaaroverzicht

Onlangs heeft u, of binnenkort zult u weer, uw financieel jaaroverzicht van uw bank ontvangen. Heeft u hierop weleens grondig naar de kosten gekeken die u aan uw bank betaalt? Wellicht kunt u een aantal bankrekeningen laten vervallen, het aanhouden van een bankrekening kost per slot van rekening geld. En heeft u nog wel de juiste spaarrekening? Of is er een goed alternatief voor een spaarrekening.Tenslotte, gebruikt u nog wel al uw bankpassen of Credit Cards?

Hoe hoog is de rente die u betaalt op uw lening? Heeft u er nog aan gedacht om te schenken aan uw kinderen en/of goede doelen? Hoeveel verschillende soorten aandelen of beleggingsfonden houdt u aan in uw portefeuille? Heeft u een juiste balans aan huisfondsen in uw portefeuille? Past het eens gekozen beleggingsprofiel nog altijd bij uw wensen? Haalt u wel het optimale rendement om uw doel te bereiken? Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vergelijkingssite

Voor bijna elke productgroep bestaat er tegenwoordig wel een vergelijkingssite, zo ook voor financiële producten.

Heeft u de kennis of de tijd niet om uit te zoeken waar en hoeveel u kunt besparen en wilt u zich eens echt onafhankelijk laten voorlichten of u en uw bank/vermogensbeheerder nog een best fit zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Eén van onze adviseurs maakt graag tijd voor u om samen met u aan uw financiële gezondheid te werken.

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer