Onafhankelijk
vermogensadvies
voor financiële rust

Affluent 1 jaar

20-09-2019 | Jan Roelof Boerlage

Affluent bestaat vandaag exact 1 jaar geleden.  Wij zijn ons avontuur gestart en hebben de (financiële) wereld kennis laten maken met Affluent New School Private Banking. Een mooi moment om eens terug te kijken wat we in dat jaar allemaal ontwikkeld en bereikt hebben.

Software

Ter voorbereiding op de de lancering hadden we al veel tijd en energie gestopt in de ontwikkeling van onze software; het Affluent Vermogensplan, de doelmonitor en de portfolio analyzer. Gedurende het jaar zijn we verder blijven ontwikkelen aan onder andere een geconsolideerde vermogensrapportage en onze Financieel Plan Lite tool. Een tool die is bedoeld voor adviseurs die niet de behoefte hebben aan een uitgebreid financieel planningspakket. Met deze tool kan de adviseur aan zijn cliënt visueel inzichtelijk maken of zijn wensen en doelen realistisch zijn.

Accountants / Fiscalisten

De samenwerking met accountants en fiscalisten hebben we een enorme impuls gegeven door onder andere met de aangesloten adviseurs aanwezig te zijn op de toonaangevende Accountancy Expo in Rosmalen. Op deze beurs hebben we de Toolkit voor accountants gelanceerd. De Toolkit is zo opgezet dat hij modulair is in te zetten door de accountant. Sommige accountants verwijzen direct door naar Affluent, anderen geven er de voorkeur aan om eerst zelf zoveel mogelijk te onderzoeken wat de beleggingsmogelijkheden voor hun cliënten zijn.

Vermogensbeheerders

Een USP van Affluent is de gecontroleerde data die wij van banken en vermogensbeheerders ontvangen. We zien dat de markt langzaamaan steeds transparanter aan het worden is. In het begin waren er maar een beperkt aantal vermogensbeheerders bereid om inzage te geven in hun resultaten, risico’s en kosten van een portefeuille. De laatste tijd zien we hier een verandering in komen doordat we actief benaderd worden door partijen met het verzoek om in onze vergelijkingen te mogen worden opgenomen. Overigens gaat het ons inziens niet alleen om de drie harde data (resultaat, risico, kosten) maar ook om bijvoorbeeld de achtergrond van de bank cq vermogensbeheerder, de beleggingsstijl en de mate van duurzaamheid.

Nieuwe ontwikkeling

Op 10 oktober aanstaande, tijdens het FFP Congres ‘Oog voor de toekomst’, zullen we samen met ThinkETF een formule presenteren die beleggingsmogelijkheden biedt voor Financial Planners. Hiermee hebben Financial Planners voor beleggende klanten dan een unieke one-stop-shop-oplossing.

Maar het allerbelangrijkste……

Maar waar het uiteindelijk allemaal om draait voor ons en de aangesloten adviseurs zijn tevreden cliënten. Fantastisch om te zien hoe hard dat aantal groeit!

Per slot van rekening valt of staat het bestaansrecht van Affluent bij de commitments van de adviseurs aan Affluent. Onze dank gaat dan ook uit naar de aangesloten adviseurs die dit avontuur met ons hebben durven aangaan!

Team Affluent

Door:

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof Boerlage

Jan Roelof heeft, nadat hij 25 jaar lang bij twee banken (ABN AMRO en Credit Suisse) en in twee landen (Nederland en Zwitserland) heeft gewerkt, besloten om als ondernemer in de financiële sector verder te gaan.

Hij richte Wealth Management Services op. Deze onderneming ondersteunde zelfstandig vermogensbeheerders op het gebied van software en compliance. De kennis die hier is opgedaan wordt nu nog altijd gebruikt bij, de door hem opgerichte organisatie, Affluent. Een solide basis dus.

Naast richting geven aan Affluent bedient hij een beperkt aantal eigen relaties.

Selecteer uw vermogensbeheerder

In zeven stappen

Het is niet eenvoudig om vermogensbeheerders goed met elkaar te vergelijken. In "Selecteer  uw vermogensbeheerder in 7 stappen"  beschrijven wij duidelijk welke stappen u kunt doorlopen om een passende beheerder te selecteren.  Het e-book gebruiken wij zelf ook als basis voor onze dienstverlening.

Een kleine gids voor grote stappen in duurzaam beleggen

ZONDER JARGON NAAR DE VOOR JOU BESTE AANPAK

We zien tegenwoordig nog steeds een groeiende belangstelling voor duurzaam of groen beleggen. Om die reden hebben we geprobeerd om in een e-book alle mogelijkheden van duurzaam beleggen en investeren voor je op een rij te zetten. 

Recente blogs

Bankieren in Zwitserland

Bankieren in Zwitserland

In deze onrustige tijd krijgen wij steeds meer vragen over bankieren in Zwitserland. Onze cliënten in het Family Office willen niet alleen spreiden over de verschillende asset classes, verschillende banken maar ook over de verschillende landen. Of beter gezegd over...

Lees meer
Wanneer instappen?

Wanneer instappen?

Een van de moeilijkste vragen voor een belegger is "wanneer instappen?"  Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas kunnen wij daar ook niet het antwoord opgeven. De beurzen zullen altijd bewegen en blijven onvoorspelbaar. Hoe hier dan nu mee om te gaan? In deze blog...

Lees meer